Mikä on paras cardio?

Hyviä cardio -treeniohjelma sisältää esimerkiksi pitkiä juoksu – tai kävelylenkkejä, uintia, rullaluistelua, naruhyppelyä, jumppia ja joogaa. Cardio -treenejä kannattaa tehdä normaalin lihaskuntoharjoittelun lisäksi 1 – 3 kertaa viikossa, yli 30 minuuttia kerrallaan.

Mitä tehdä salilla että laihtuu?

Sykettä nostavaa cardio-treeniä ei saa unohtaa, mikäli haaveilee painonpudotuksesta. Jotta homma ei käy tylsäksi, kannattaa treenata mahdollisimman monipuolisesti: juokse, pyöräile, ui, souda, tanssi tai tee HIIT-treeni, joka on Schmidtin mukaan painonpudottajan paras kaveri.

Mitä hyötyä Cardiosta on?

Cardio-harjoittelulla on lukuisia hyötyjä: se pitää verenkiertoelimistön kunnossa, auttaa palautumisessa ja parantaa kestävyyttä sekä hapenottokykyä. Sykettä nostattavalle harjoittelulle on lukuisia vaihtoehtoja, kuten juoksu, pyöräily, nyrkkeily, uinti ja kuntosaleilta löytyvät aerobiset laitteet.

Mikä on Kardiotreeni?

Mitä on cardiotreeni? Cardiotreeni, eli kestävyyskunnon harjoittelu, toimii samalla tavalla sydämelle, kuin miten lihaskuntoharjoittelu toimii muulle kehollemme. Kun pulssi nousee tarpeeksi korkealle treenin aikana, kasvaa myös sydämen kyky pumpata verta. Sanotaan, että sydämen lyöntivolyymi kasvaa.

Mikä liike laihduttaa eniten?

Laihduttavia lajeja on vaikea laittaa järjestykseen. Eniten energiaa kuluttavat kestävyyslajit, kuten juoksu, hölkkä, soutu ja pyöräily, joten niiden harrastaminen on järkevää. Kuntosaliharjoittelu kuluttaa suhteessa vähän kaloreitavähemän energiaa samassa ajassa, mutta kasvattaa lihasmassaa.

Mitä syödä Cardion jälkeen?

Treenin jälkeen olisi hyvä syödä noin tunnin päästä. Syö treenin jälkeen kunnollinen ateria proteiineineen ja hiilareineen, esimerkiksi kanaa ja riisiä tai makaronilaatikkoa kasvisten kanssa. Treenin jälkeen hiilihydraatteja voi nauttia tuplamäärän normaaliannokseesi verrattuna.

Voiko pelkällä kävelyllä laihtua?

Jos pidät yllä reipasta kävelyvauhtia, voit polttaa jopa 100-300 kaloria puolessa tunnissa painostasi riippuen. Ja kaksi kertaa enemmän, jos kävelet kokonaisen tunnin. Parasta kävelyssä on, että suuri osa polttamistasi kaloreista on varastoitunutta rasvaa.

Voiko käydä joka päivä salilla?

Ei ole mitään syytä, miksei voisi harrastaa liikuntaa päivittäin, kunhan treeni on vaihtelevaa. Juoksulenkillä ei ole suositeltavaa käydä joka päivä, mutta voit käydä vaikka spinningissä maanantaina, salilla tiistaina, joogassa keskiviikkona, juoksemassa torstaina ja niin edelleen.

Mitä kannattaa syödä jos käy salilla?

Hyviä lähteitä ovat esimerkiksi erilaiset hedelmät, marjakeitot, smoothiet, täysmehu, hiutaleet sekä myslit, välipalakeksit, voileivät, riisipiirakat, riisi, peruna ja pasta. Jos ennätät syömään vasta juuri ennen liikuntasuoritusta, kannattaa suosia helposti sulavia vaihtoehtoja.

Mihin aikaan päivästä kannattaa treenata?

Iltasella liikkumisen huomattiin eräässä tutkimuksessa olevan yhteydessä suurempaan lihaskasvuun. Toinen tutkimus totesi, että kello 18 tapahtuva treeni on parasta lihaskasvun ja rasvanpolton kannalta. Treeni myöhemmin päivällä on hyvä tapa katkaista tunteja jatkunut liikkumattomuus ja ylläpitää päivärytmiä.