Mikä on talletuskorko?

Talletuskorko on pankkitalletukselle maksettava korko, joka on pankin maksama hinta sen ottolainaustoiminnassa käytetyille talletuksille. Esimerkiksi säästö- ja määräaikaistileille maksetaan korkeampaa talletuskorkoa kuin käyttötilille. Korko maksetaan yleensä kuukauden alimmalle saldolle.

Onko talletuskorot nousussa?

Säästötilien ja määräaikaistalletusten korot ovat viime kuukausina olleet kovassa nousussa. Lokakuun alussa parhaiden säästötilien korot liikkuvat jo noin 3,50 prosentissa. Myös määräaikaistalletuksille on mahdollista saada 3-4 prosentin korkoa monista eri pankeista.

Paljonko korkoa talletukselle?

Tällä hetkellä säästötilin talletukselle voi saada jopa 3,5 prosentin koron. Säästötilien korot ovat nousseet viime kuukausina pitkään jatkuneiden nollakorkojen jälkeen. Tällä hetkellä säästötilin talletukselle voi saada jopa 3,5 prosentin koron. Nimensä mukaisesti säästötili on tarkoitettu säästöjen kartuttamiseen.

Paljonko Nordea maksaa korkoa?

Tilin ensimmäinen talletusjakso on 12 kuukautta ja jakson kiinteä talletuskorko on 3%. Teet tilille 5000€ lisätalletuksen 1.4.2023. Koska talletuskorko maksetaan tilin alimmalle saldolle, ei lisätalletukselle makseta korkoa. Nordea maksaa talletuskoron 12 kuukauden kuluttua tilin avaamisesta eli 1.1.2024.

Miten lasketaan pankin korko?

Yksinkertaisen koron laskukaava on seuraava: (k x p x t) / 100. Kaavassa k merkitsee lainan pääomaa, p vuotuista korkokantaa prosentteina ja t aikaa vuosina. Jos esimerkiksi lainasumma on 10 000 euroa, Korko on 5 % ja laina-aika 5 vuotta on korko koko laina-ajalta 2500 euroa ja vuotuinen korko 500 euroa.

Milloin talletuskorko maksetaan?

Milloin korko maksetaan? Yleensä koron maksaminen tapahtuu kerran vuodessa. On olemassa kuitenkin myös säästötilejä, joissa korkotuotto maksetaan kuukausittain. Näin on esimerkiksi S-Pankin tilin kohdalla.

Paljonko on Nordean Etutilin korko?

Nordealla on ollut jo pitkään tarjolla arjen säästämiseen tarkoitettu EtuTili, jolle maksetaan korkoa 0,4–1,4 prosenttia talletusten määrästä riippuen. Tililtä voi tarpeen vaatiessa tehdä tilisiirtoja ja maksuja ilman rajoituksia.

Mikä on EKP talletuskorko?

Pandemiasta toipuminen ja Venäjän aloittama hyökkäyssota ovat kiihdyttäneet inflaatiota syksystä 2021 alkaen. EKP on reagoinut tähän nostamalla ohjauskorkoja ripeästi. Keskeisin ohjauskorko eli talletuskorko on nyt 3,75 %, kun vielä kesäkuussa 2022 se oli −0,5 %.

Paljonko korkojen nousu vaikuttaa Asuntolainaan?

Kun korot nousevat, myös lainojen korot nousevat ja näin lainan kulut kasvavat. Korkojen nousu voi vaikuttaa merkittävästi lainan kuluihin. Jos sinulla on esimerkiksi 100 000 euron asuntolaina 2 %:n korolla, maksat vuodessa 2000 euroa korkoa. Jos korot nousevat 4 %:iin, maksatkin korkoa vuodessa 4000 euroa.

Paljonko lainan korko saa olla?

Luoton korko saa olla korkeintaan 15 prosenttiyksikköä + korkolain mukainen viitekorko (Tällä hetkellä 4%) Luoton koroksi voidaan kuitenkin sopia korkeintaan 20%, vaikka viitekorko nousisisi yli 5 prosenttiin.