Mikä poistaa selluliittia?

Säännöllinen kuntoilu voi auttaa häätämään selluliittia, sillä liikkuminen vilkastaa verenkiertoa ja tehostaa rasvanpolttoa. Yksipuolinen aerobinen liikunta ei kuitenkaan ole paras selluliitin karkoittaja vaan voi jopa pahentaa selluliittitaipumusta. Lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla edistää kasvuhormonien tuotantoa.

Mitä selluliitti on?

Selluliitti on muhkuraista rasvaa, jota muodostuu etenkin reisiin, lantioon ja vatsaan. Ihon alla on rasvakerros, joka on jakaantunut lokeroihin, joiden seinämät ovat sidekudosta. Jos seinämät vetäytyvät lähemmäksi toisiaan, rasva puristuu ylöspäin. Iholla tämä näkyy epätasaisuutena.

Miten päästä selluliitista eroon?

Vaikka selluliitista ei kokonaan pääse eroon, voi ihon pintaa hoitaa, jolloin ihosta saa tasaisemman näköisen. Hyviä keinoja ovat ihon kosteuttaminen, kuorinta ja itseruskettavat.

Miten välttää selluliittia?

Varmasti tehokkain liikuntamuoto selluliitin pois saamiseksi on lihaskuntotreenin ja aerobisen urheilun yhdistelmä. Reiluilla painoilla tehtävä salitreeni parantaa lihasten hermotusta ja aerobinen liikunta kuten lenkkeily polttaa puolestaan rasvaa.

Miten saada selluliitti pois takapuolesta?

Hieronta ja kuivaharjaus voivat auttaa selluliitin vähentämisessä. Kuivaharjaus on erittäin tehokas päivittäin suoritettava hoito selluliittia vastaan. Se silottaa ihon pintaa ja aktivoi aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Sen jälkeen voiteiden tai öljyjen tehoaineet pääsevät vaikuttamaan paremmin.

Mikä aiheuttaa selluliittia?

Mitä selluliitti on ja mikä sen aiheuttaa? Selluliittia syntyy, kun ihon alainen rasva työntyy sidekudosta vasten. Sen vuoksi iho näyttää kuoppaiselta ja muhkuraiselta – jotkut sanovat sen näyttävän appelsiininkuorelta, tästä tuleekin nimitys appelsiini-iho.

Voiko selluliitti olla kipeä?

Ruusu esiintyy useimmiten toispuolisesti alaraajassa. Siihen liittyy usein ihon turvotus, punoitus, kipu ja yleisoireita, kuten kuumetta.

Miksi naisille tulee selluliittia?

Kaikenikäisillä ja -kokoisilla naisilla (useimmiten) on selluliittia. Selluliitin syntymekanismi ei ole vielä täysin tiedossa, mutta sukupuoli, perintötekijät ja tietyssä määrin myös elämäntavat vaikuttavat sen syntyyn. Naisilla rasva kertyy eri tavalla kuin miehillä, joten siksi selluliitti on yleisempää naisilla.

Onko selluliitti normaalia?

=- se on itseasiassa Aivan normaali fysiologinen tila, tietenkin tietyissä mittasuhteissa, naisten kohdalla eli pakaroihin ja reisiin varastoituu rasvaa, joka on tarkoitettu nimenomaan raskaus- ja imetysajan käyttöön, sanoo naistentautien erikoislääkäri Laure Morin Papunen Oulun yliopistollisesta keskussairaalasta.

Miten selluliitti häviää?

Selluliittia vaihdevuosissa – Silloin kehon rasvakoostumus muuttuu hormonien takia. Rasva jämähtää reisiin ja vatsaan, Heikkinen kertoo. Selluliittihoidossa rasvaa ei ole mahdollista polttaa pois. Kehon ympärysmitat voivat kuitenkin pienentyä, kun muhkurainen rasva tasoittuu ja ylimääräinen kudosneste poistuu kehosta.