Miksi pyöräily sattuu takapuoleen?

Pyöräily on hyvää alakropan treeniä, mutta huonossa asennossa polkemisesta voi tulla niska kipeäksi. – Jos tanko on liian kaukana, ajoasento voi aiheuttaa niskahartiaseudun vaivoja, kun yläkroppa jännittyy ja kädet puutuvat.

Mistä tietää satulan koon?

Pituus tarkoittaa istuimen pituutta, ja se mitataan etukaaren koristeniitin keskeltä takakaaren korkeimpaan kohtaan keskelle. Satulan leveys mitataan etukaaresta rungonmittana, tämä mitta ilmoitetaan senttimetreinä. Mittaus voidaan käytännössä täysin luotettavasti tehdä vain silloin kun satula on purettu.

Miksi satulassa on reikä?

Joskus pyörän satulan pinnassa on pieniä reikiä, joiden tehtävänä on estää pyöräilijää liukumasta satulalta. Nahkasatuloilla on sekä etuja että haittapuolia verrattuna synteettisiin pintoihin.

Miten nostaa pyörän satulaa?

Aseta päkiä kyseiselle polkimelle ja suorista jalkasi. Jos et pysty suoristamaan jalkaasi kokonaan, nosta satulaa. Jos polvesi on suorana, mutta joudut kurkottelemaan yltääksesi kunnolla polkimelle, laske satulaa. Nouse pyörän päältä ja tee satulan korkeuteen isoja tai pieniä muutoksia tarpeen mukaan.

Mihin lihaksiin pyöräily vaikuttaa?

Pyöräily saa ennen kaikkea reisi-, pakara- ja pohjelihakset kasvamaan ja vahvistumaan, mutta se vahvistaa myös selän tukilihaksia. Pyörän päällä tasapainoa joutuu ylläpitämään jatkuvasti, mikä vahvistaa näitä erityisesti ryhtiä ylläpitäviä selkälihaksia selkärangan molemmin puolin.

Miksi pyöräily sattuu alapäähän?

Reisien lisäksi pyöräilyssä joutuvat koetukselle myös haaroväli ja takamus, kun alapäähän kohdistuu istuma-asennossa painetta ja verenkierto herkälle alueelle heikkenee. Arkuus ja puutuminen onkin tuttua monelle. Alapäätä aristaa usein etenkin tauon jälkeen satulaan palattaessa tai harrastusta aloitettaessa.

Millä korkeudella satula?

Satulan säätö Satulan korkeus mitataan keskiön keskeltä satulan päälle satulaputkea seuraten. Satulan korkeus on kohdallaan, kun satulassa istuttaessa ja pyöräilykengän kantapään ollessa ala-asennossa olevalla polkimella jalka ojentuu suoraksi. Kun kenkä kiinnitetään polkimeen, on jalka aavistuksen verran koukussa.

Mistä satulan leveys mitataan?

Satulan leveys mitataan aina etukaaresta ja se ilmoittaa etukaaren aukeamiskulman. Siinä missä satulan pituus katsotaan ratsastajan mukaan, valitaan leveys aina hevosen mukaan.

Miksi satulahuopaa käytetään?

Satulahuovan tärkein tarkoitus on pitää satula puhtaana hevosen hiestä ja liasta, mutta jotkin mallit jakavat myös satulan aiheuttamaa painetta.

Voiko pyörän ketjut rasvata ruokaöljyllä?

Ruokaöljyjä, crc:tä tai silikonia sisältäviä öljyjä ei suositella, koska ne jättävät pinnan tahmaiseksi ja keräävät likaa. Öljyä ketjut joko irrottamalla ne ja upottamalla öljyyn tai hieromalla öljyä niihin kauttaaltaan vanhan rievun avulla. Kiristä tai vaihda ketjut.