Millä hinnalla myydä kirpputorilla?

Hyvä myyntihinta kirpputoreilla on n. 10-30% tuotteen alkuperäisestä hinnasta, kunnosta riippuen. Esim. jos pusero maksaa ketjuliikkeessä 10€, hyvä hinta käytetylle puserolle kirpputorille on 1-3€ kunnosta riippuen.

Mitä muoti on?

Muoti tarkoittaa jonakin ajankohtana vallitsevaa ja suosiossa olevaa tyyliä tai makusuuntaa, yleistä tapaa. Erotukseksi paikallisten elinolojen sanelemasta kansanpuvusta vaatemuodilla tarkoitetaan vaatetustyyliä, joka edustaa verrattain lyhytaikaista tyylisuuntausta.

Paljonko saa tienata kirpputorilla?

Yksityishenkilö voi myydä 5 000 euron myyntivoittoon saakka oman perheensä käytössä olleita tavanomaisia tavaroita verovapaasti vuoden aikana. Jos myyntivoittoa vuoden aikana kertyy yli 5 000 euroa, on rajan ylittävästä osasta maksettava veroa.

Mikä menee kaupaksi kirpputorilla?

Varsinaisia kirpputorihittejä ovat arkiset käyttöesineet, kuten pelit, soittimet, urheilu- ja harrastusvälineet, lelut, käsityö- ja askartelutarvikkeet sekä hyväkuntoiset, arvokkaammat käyttöastiat. – Lisäksi työkaluissa ja -koneissa kysyntä ylittää käytännössä aina tarjonnan.

Mitä kestävä muoti on?

Kestävyys tarkoittaa vastuullista ja läpinäkyvää tuotantoa raaka-aineiden keruusta lopputuotteeseen saakka. Kestävä muoti perustuu kiertotalouteen; vaate on tehty kestämään pitkään ja kiertämään materiaalikierrossa yhä uudelleen. Tällä hetkellä n. 97% tekstiilivirrasta on vielä ensikuitua.

Miksi muoti on tärkeää?

Muoti syntyy kulttuurin, aikakauden, yhteiskunnan, ystäväpiirin ja sosiaalisen taustan yhdistelmästä. Vaatteet heijastavat ihmisen identiteettiä. Sitä, mihin viiteryhmään hän kuuluu ja mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä. Vaatteet voivat olla asiallisia, rentoja, huomiota herättäviä tai neutraaleja.

Mikä on kevään muotiväri?

Kevään ja kesän 2023 trendit – Kevään ja kesän sesongissa nähdään paljon raikkaita värejä. Pinkki ja punainen ovat tämän kauden hittivärit. Vastapainona punaiselle näkyy kevään ja kesän muodissa myös paljon kirkasta vihreää ja sinisen eri sävyjä.

Paljonko saa tienata verottomana kuukaudessa?

Sinun ei tarvitse ilmoittautua arvonlisäverorekisteriin elleivät tulosi ylitä 15 000 euron alarajaa (ennen vuotta 2021 se oli 10000).

Mitä saa tienata ilman veroja?

Liiketoimintaa pidetään vähäisenä, jos yrityksesi liikevaihto tilikaudessa (12 kk) on enintään 15 000 euroa. Tämä raja koskee tilikausia, jotka ovat alkaneet 1.1.2021 tai sen jälkeen. (Vuonna 2020 liikevaihdon raja oli enintään 10 000 euroa.) Jos liikevaihto ylittää rajan, yrityksen pitää rekisteröityä alv-rekisteriin.

Saako omaa taidetta myydä?

Taiteilijan on itse arvioitava, ylittääkö hänen myyntinsä 15 000 euron rajan. Jos arvonlisäverovelvollisen myynnin raja ylittyy verovuoden aikana, on vero suoritettava koko tilikauden myynnistä. Arvonlisäverovelvollisten rekisteriin ilmoittautuminen edellyttää Y-tunnuksen hankkimista.