Miten pitää vaatekaappi siistinä?

Laita väärän vuodenajan vaatteet pois silmistä. Käytä henkareita, mutta vain yksi vaate per henkari! Käytä koreja tai laatikoita jakamaan hyllyjä. Pystyynviikkaa. Aseta eniten käyttämäsi vaatteet paraatipaikalle. Karsi turhat pois.

Miten raikastaa vaatekaappi?

Laita rättiin pari tippaa väkiviinaetikkaa ja pyyhi hyllyt. Näin kaappiin jää raikas tuoksu pitkäksi aikaa. Laita hyllyn perälle pieni tuoksusaippua tai tyhjentynyt hajuvesipullo. Näppärä ompelee pienen pussukan, johon voi laittaa kuivia laventelinkukkia tai kuivakukista ja tuoksuöljystä valmistettua potpourria.

Mitä vaatteita vaatekaappiin?

2 farkut. 2 housut. 2 lämmintä neuletta pakkasille. 2 ohutta neuletta kevääseen ja syksyyn. T-paitoja ja toppeja. 4 arkimekkoa. 2 juhlamekkoa. 2 puolihametta.

Miksi vaatekaappi haisee?

Syynä voi olla huonosti kuivunut pyykki, liian täyteen ahdettu kaappi tai johonkin vaatteeseen tarttunut pinttynyt haju. Jotta puhdas pyykkisi ei ala haisemaan ummehtuneelta tai homeelta, kiinnitä huomiota myös pyykkien kuivaukseen pesun jälkeen.

Miten saa ummehtuneen hajun pois kaapista?

Puhdista hyllyt ensin imuroimalla. Pese ne sen jälkeen miedolla pesuaineella. Laita rättiin pari tippaa väkiviinaetikkaa ja pyyhi hyllyt. Näin kaappiin jää raikas tuoksu pitkäksi aikaa.

Miten haju pois vanhasta kaapista?

Pinnat kannattaa pyyhkiä etikalla ja sen jälkeen tuulettaa hyvin. Etikka ei sovi alumiini-, marmori- tai emalipinnoille. Etikkaa voi laittaa myös astiassa kaapin hyllylle. Tekstiilejä voi liottaa etikan ja veden seoksessa ja pestä sen jälkeen normaalisti pesukoneessa.

Kannattaako vaatteet pestä väärinpäin?

Vaate pitäisi pestä aina likainen puoli ulospäin. Moni heittää likaisen paidan pyykkiin automaattisesti nurin päin suojellakseen sen pintaa. Vaatteen kääntäminen kuitenkin heikentää pesutulosta, jos kyseessä on likainen, esimerkiksi lapsen ruokatahroja sisältävä vaate.

Miksi uudet vaatteet pitää pestä?

PitäÄKÖ uudet vaatteet pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa? Kyllä ja ei, vastaa Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa. ”Tekstiilien kemikaalijäämät voivat jo pieninä määrinä aiheuttaa iho- ja hengitystieoireita, joten ainakin ihoa vasten tulevat vaatteet kannattaa pestä ennen käyttöönottoa.”

Tarvitseeko uudet vaatteet pestä?

Tekstiilivalmistajat neuvovat pyöräyttämään koneessa esimerkiksi pyyhkeet ja lakanat, mutta uudet päällysvaatteet voi ottaa käyttöön ilman pesua. Päällysvaatteita kuten housuja tai puseroita ei tarvitse pestä heti ostamisen jälkeen.

Miksi puhtaat vaatteet alkavat haista kaapissa?

Syynä voi olla huonosti kuivunut pyykki, liian täyteen ahdettu kaappi tai johonkin vaatteeseen tarttunut pinttynyt haju. Jotta puhdas pyykkisi ei ala haisemaan ummehtuneelta tai homeelta, kiinnitä huomiota myös pyykkien kuivaukseen pesun jälkeen.