Milloin kannattaa mennä Karibian risteilylle?

Paras aika Karibianmerelle suuntautuvalle risteilylle on talvi, ja sesonkiaika kestää joulukuusta huhtikuun alkuun. Karibialla on tuolloin suomalaisittain mukavan lämmintä eikä liian kuumaa kuten kesäkuukausina. Myös meri on tyyni, mikä helpottaa matkantekoa.

Mikä on Karibian risteily?

Karibian risteilyllä pääset vierailemaan historiallisissa kaupungeissa, upeissa rantakohteissa ja alueen suosituimmilla saarilla. Karibian risteilyllä voit pysähtyä mm. Puerto Ricon San Juanissa, Meksikon Cozumelissa, paratiisisaari Barbadoksella tai St. Maartenin saaren Philipsburgissa.

Mistä Karibian risteily lähtee?

Itäisen Karibian risteilyjen lähtösatamat ovat pääsääntöisesti Floridassa, Miami, Ft. Lauderdale, Port Canaveral (Orlando) ja Tampa. Etenkin 9 päivää ja sitä pidempien risteilyjen lähtöjä on myös New Yorkista. St.

Mitä päälle risteilylle?

Matkalle kannattaa pakata mukaan mukavia kesävaatteita ja siistimpiä vaatteita iltoja varten. Jotkut varustamot vaativat gaalapukeutumisen illalliselle (iltapuku naisille ja tumma puku miehille), ja suosittelemmekin ottamaan mukaan asun, jota voi helposti muunnella asusteilla.

Voiko risteilyllä jäädä laivaan?

Tallink Siljan mukaan suomalainen risteilymatkustaja pääsee takaisin laivaan ilman henkilöllisyystodistustakin.

Mikä on Suomen isoin laiva?

Raakaöljytankkeri Stena Arcticasta tuli Suomen suurin laiva. Pituutta aluksella on 249,79m ja leveyttä 44m. Syväys 15,4m.

Mikä on maailman suurin risteilyalus?

Icon of the Seas on valmistuessaan maailman suurin risteilyalus ja Royal Caribbeanin ensimmäinen alus, joka käyttää polttoaineenaan nestemäistä LNG:tä. Laiva on 365 metriä pitkä, lähes 50 metriä leveä ja sinne mahtuu jopa 7 600 matkustajaa. Alus luovutetaan tilaajalle lokakuussa.

Pitääkö laivasta poistua Tukholmassa?

Tukholma. Laiva saapuu Tukholmaan klo 06:10. Laivasta täytyy poistua 20 minuutin kuluessa satamaan saapumisesta. Matkatavarat täytyy ottaa laivasta mukaan laivasta poistuessa.

Saako risteilyllä poistua laivasta?

Sekä Tallink Silja että Viking Line järjestävät tällaisia risteilyitä, joissa alus saattaa yöpyä toisen maan satamassa, mutta matkustajat eivät saa poistua laivasta. Risteilyille, joihin ei kuulu maissa käymistä, ei vaadita rokotesuojaa tai negatiivista testitulosta, eikä matkan jälkeen tarvitse jäädä karanteeniin.

Saako laivalla juoda?

Alkoholijuomien nauttiminen on sallittua ainoastaan laivan ravintoloissa ja muilla tarjoilualueilla. Alkoholijuomien nauttiminen laivan muissa yleisissä tiloissa on kielletty.