Milloin käytetään suojakäsineitä?

Kertakäyttöisiä tehdaspuhtaita suojakäsineitä käytetään sellaisissa hoitotoimenpiteissä, joissa ei tarvitse läpäistä ihoa tai limakalvoa. Tällaisia käsineitä käytetään esimerkiksi virtsaamisessa ja ulostamisessa auttamisen yhteydessä, nenä-mahaletkua asetettaessa, peräruiskeita annettaessa ja painehaavoja hoidettaessa.

Mistä Kertakäyttöhanskat on tehty?

Nitriilikäsine on synteettisestä eli teollisesti valmistetusta kumista valmistettu kertakäyttökäsine, joka ohuen paksuutensa ja materiaaliominaisuuksien johdosta tarjoaa näppärän ratkaisun tuotteiden sekä elintarvikkeiden käsittelyyn kuin myös asiakaspalvelutyöhön erilaisissa palvelutehtävissä.

Mistä kumihanskat tehdään?

Suojakäsineiden ja tutkimuskäsineiden valikoimamme koostuu erilaisista lateksi-, nitriili- ja vinyylikäsineistä. Käsineet soveltuvat mainiosti monenlaisiin työympäristöihin. Nitriilikäsineitä valmistetaan synteettisestä kumista, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin. Vahvat nitriilikäsineet on helppo pukea.

Miksi suojaimia käytetään?

Työntekijällä on vastuu ja velvollisuus käyttää annettuja suojaimia, oikein. Suojainten tarkoituksena on estää mikrobien ja infektioiden leviämistä työntekijästä poti- laaseen ja päinvastoin sekä torjua niiden siirtymistä potilaasta toiseen.

Miksi ennen suojakäsineiden pukemista ja niiden riisumisen jälkeen pitää desinfioida kädet?

Kädet voivat kontaminoitua, kun suojakäsineet riisutaan. Tästä syystä kädet tulee desinfioida välittömästi käsineiden riisumisen jälkeen, jotta käsiin tulleet taudinaiheuttajat saadaan tuhottua. steriliteettiä vaativissa toimenpiteissä/toiminnoissa.

Mitä materiaalia kumi on?

Kumi on kimmoinen aine, jota saadaan vulkanoimalla kautsukasvien maitiaisnestettä tai valmistamalla synteettisesti. Kumi on joustavaa, venyvää ja muodoltaan palautuvaa. Kumin suurta kimmoisuutta ei täysin pystytä kuvaamaan yleisellä elastisuusteorialla.

Mistä kumi on tehty?

Noin puolet renkaissa käytetystä kumista on luonnonkumia, jota saadaan kumipuusta. Kumipuuta viljellään trooppisilla alueilla, kuten Malesiassa ja Indonesiassa. Synteettiset, öljypohjaiset kumit hankitaan pääosin eurooppalaisilta valmistajilta. Noin kolmannes renkaassa käytetystä kumisekoituksesta on täyteaineita.

Onko suojalasit pakolliset?

Vuonna 1999 syntyneille ja nuoremmille suojalasit ovat pakollinen varuste.

Kuka maksaa työkengät?

Kun työkenkien (turvakenkien) käyttö on tarpeen tapaturmariskin vuoksi, ne katsotaan turvavälineeksi. Työnantajan tulee kustantaa turvavälineet kokonaan. Työnantajalla on myös oikeus vaatia työntekijältä turvavälineiden käyttöä.

Kuka maksaa suojalasit vahvuuksilla?

Lain mukaan sinun tulee kustantaa työntekijöille tarvittaessa niin näyttöpäätetyössä käytettävät erityistyölasit, kuin suojalasit.