Mistä kumihanskat tehdään?

Suojakäsineiden ja tutkimuskäsineiden valikoimamme koostuu erilaisista lateksi-, nitriili- ja vinyylikäsineistä. Käsineet soveltuvat mainiosti monenlaisiin työympäristöihin. Nitriilikäsineitä valmistetaan synteettisestä kumista, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin. Vahvat nitriilikäsineet on helppo pukea.

Mistä Kertakäyttöhanskat on tehty?

Nitriilikäsine on synteettisestä eli teollisesti valmistetusta kumista valmistettu kertakäyttökäsine, joka ohuen paksuutensa ja materiaaliominaisuuksien johdosta tarjoaa näppärän ratkaisun tuotteiden sekä elintarvikkeiden käsittelyyn kuin myös asiakaspalvelutyöhön erilaisissa palvelutehtävissä.

Milloin käytetään suojakäsineitä?

Kertakäyttöisiä tehdaspuhtaita suojakäsineitä käytetään sellaisissa hoitotoimenpiteissä, joissa ei tarvitse läpäistä ihoa tai limakalvoa. Tällaisia käsineitä käytetään esimerkiksi virtsaamisessa ja ulostamisessa auttamisen yhteydessä, nenä-mahaletkua asetettaessa, peräruiskeita annettaessa ja painehaavoja hoidettaessa.

Mitä materiaalia kumi on?

Kumi on kimmoinen aine, jota saadaan vulkanoimalla kautsukasvien maitiaisnestettä tai valmistamalla synteettisesti. Kumi on joustavaa, venyvää ja muodoltaan palautuvaa. Kumin suurta kimmoisuutta ei täysin pystytä kuvaamaan yleisellä elastisuusteorialla.

Mistä kumit on tehty?

Renkaan pääraaka-aineet ovat luonnonkumi, synteettinen kumi, noki ja öljy. Kumisekoitusten osuus renkaan kokonaispainosta on yli 80 %. Loppuosa on erilaisia vahvikemateriaaleja. Noin puolet renkaissa käytetystä kumista on luonnonkumia, jota saadaan kumipuusta.

Miksi suojaimia käytetään?

Työntekijällä on vastuu ja velvollisuus käyttää annettuja suojaimia, oikein. Suojainten tarkoituksena on estää mikrobien ja infektioiden leviämistä työntekijästä poti- laaseen ja päinvastoin sekä torjua niiden siirtymistä potilaasta toiseen.

Miksi ennen suojakäsineiden pukemista ja niiden riisumisen jälkeen pitää desinfioida kädet?

Kädet voivat kontaminoitua, kun suojakäsineet riisutaan. Tästä syystä kädet tulee desinfioida välittömästi käsineiden riisumisen jälkeen, jotta käsiin tulleet taudinaiheuttajat saadaan tuhottua. steriliteettiä vaativissa toimenpiteissä/toiminnoissa.

Onko kumi muovia?

Renkaat on usein mainittu yhtenä suurimmista meriin ja muihin vesistöihin päätyvien mikromuovien lähteenä. Renkaissa ei käytetä muovia vaan kumia. Muovi ja kumi ovat kuitenkin molemmat polymeerejä.

Mitä eroa on kumilla ja muovilla?

Selvin ero kumin ja muovin välillä on se, että kumilla on sietokykyä, kun taas muovilla ei ole. Luonnonkumilla on hyvä kulumiskestävyys, korkea elastisuus, vetolujuus ja venymä voivat myös kestää happoa ja emästä.

Onko lateksi kumia?

Luonnonkumi eli lateksi on kumipuusta saatavaa maitiaisnestettä. Luonnonkumi- eli lateksiallergia on arviolta 1–2 prosentilla väestöstä.