Milloin pitää ostaa äitiysvaatteita?

Yleensä tarve siirtyä äitiysvaatteisiin ajoittuu 4-5 raskauskuukaudelle.

Mitä vaatteita raskausaikana?

Ei ole mitään syytä – etenkään raskausaikana – käyttää puristavia, liian tiukasti istuvia tai hiertäviä vaatteita, joissa ei ole mukava olla. Usein omasta kaapista löytyvillä, lainaksi saatavilla tai muilta perityillä vaatteilla pääsee jo pitkälle.

Mikä koko vastasyntyneelle?

Vastasyntynyt vauva, joka painaa n. 3,5 kg ja on 50 cm pitkä, puetaan yleensä koon 50 cm vaatteisiin. Pikkuruisimmat käyttävät kokoa 44 cm, mutta ei ole tavatonta, että vastasyntyneelle saa ostaa suoraan 56 cm vaatteita.

Mitä liikuntaa ei saa harrastaa raskaana?

Raskauden aikana tulee välttää lajeja, jotka sisältävät iskuja, putoamisvaaraa tai nopeita suunnanvaihdoksia. Näitä voivat olla esimerkiksi kamppailulajit, pallopelit, laskettelu tai ratsastus. Alkuraskaudessa voit harrastaa liikuntaa normaalisti.

Pitääkö raskauden aikana käyttää ehkäisyä?

Raskauden aikana ei tarvitse käyttää ehkäisyä, koska raskaana ollessa ei voi tulla samaan aikaan uudestaan raskaaksi.

Paljonko painoa raskausaikana?

Raskausdiabeteksen aikana suositeltava energiansaanti on noin 1600–1800 kcal/vrk. Jos äidin lähtöpaino on normaali, tarvitaan energiaa enemmän, noin 2000–2200 kcal/vrk. Keskimääräinen suositeltava painonnousu raskausaikana on 8–12 kg.

Pitääkö vauvalla olla pipo päässä sisällä?

OULU Heti ensimmäisenä ei juolahda mieleen, kuinka tärkeä asia pipo on synnytysosastolla. Nykyisin synnytysosastoilla painotetaan varhaista ihokontaktia. Sen vuoksi monessa sairaalassa vastasyntyneet tarvitsevat osastolla pipon päähänsä.

Pitääkö vauvan vaatteet pestä Hajusteettomalla?

Vauvalla on herkkä iho ja siksi vauvan ihon kanssa kosketuksissa olevat tekstiilit on hyvä pestä miedoilla pesuaineilla. Hajusteettomia ja väriaineettomia pesuaineita käyttämällä vältät turhia kemikaalit. Tahrat ja mikrobit puhdistuvat parhaiten vähintään 60-asteissessa pesussa.

Pitääkö vauvan uudet vaatteet pestä?

Hajustamaton huuhteluaine tekee vaatteesta erityisen pehmeän ihoa vasten. Muista, että uudet vaatteet on pestävä ennen käyttöä, koska tuotantoprosessissa ja kuljetusketjussa niihin kertyy kemikaaleja ja likaa.

Minkä ikäisenä vauva alkaa nähdä?

Vastasyntyneen ensimmäiset viikot ovat tärkeää aikaa myös näkökyvyn kehittymisen kannalta. Vasta kuusiviikkoinen vauva pystyy kohdistamaan katseensa lähelle tuotuihin vanhempien kasvoihin. Kolmen kuukauden ikäisenä vauva alkaa nähdä esineet kolmiulotteisina. Vasta tämän jälkeen hän pystyy seuraamaan liikettä.