Pitääkö vauvan vaatteet pestä Hajusteettomalla?

Vauvalla on herkkä iho ja siksi vauvan ihon kanssa kosketuksissa olevat tekstiilit on hyvä pestä miedoilla pesuaineilla. Hajusteettomia ja väriaineettomia pesuaineita käyttämällä vältät turhia kemikaalit. Tahrat ja mikrobit puhdistuvat parhaiten vähintään 60-asteissessa pesussa.

Minkä kokoisia vaatteita kannattaa ostaa vauvalle?

Vauvanvaatteiden koon valinta Noin 3,5-kiloiselle ja 50 senttiä pitkälle vauvalle sopivat yleensä koon 50 cm vauvanvaatteet. Vauvojen koot saattavat kuitenkin vaihdella – joidenkin vastasyntyneiden vaatekoko saattaa olla 56 cm, ja pienimmät käyttävät kokoa 44 cm. Suosittelemme, että säästä hintalaput ja kuitit.

Mitä pukeminen vauvan 0 astetta?

Vauva tarvitsee alusvaatteiden ja potkupuvun lisäksi villatakin sekä lämpimät sukat, jos asunto on talvella viileä. Jos lämpötila pysyttelee myös talvella yli 22 asteessa, ylimääräisiä vaatekerroksia ei yleensä tarvita.

Mitä pukea vastasyntyneelle helteellä?

Liian kuumaa päähinettä vauvalle ei pidä pukea, mutta aurinkohattu tai ohut myssy toimii hyvin. Kuumana päivänä vauvaa on vilkaistava ja tunnusteltava usein. Tunnustele ihoa yhdellä sormella niskasta ja rinnasta. Jos lapsi tuntuu lämpimältä ja/tai hikiseltä, riisu häneltä vaatteita tai etsi viileämpi paikka.

Pitääkö vauva pestä pissan jälkeen?

Pylly pestään aina kakan jälkeen ja silloin, kun vaippa on ollut pitkään vaihtamatta ja se on painava ja märkä. Jos mahdollista, vauvaa kannattaa pitää hetki ilmakylvyssä vaipanvaihdon yhteydessä, jotta peppu saa kuivua kunnolla.

Pitääkö vauvan kakka vaippa vaihtaa heti?

Vaihda kakkavaippa heti – myös öisin Vaippa on vaihdettava aina, kun vauva kakkaa, sillä uloste ärsyttää kovasti vauvan herkkää ihoa. Tämä sääntö pätee myös yöllä. Vaikka vauva nukkuisi sikeästi, vaippa tulee vaihtaa, jos hajuhaitta kertoo tämän kakanneen.

Pitääkö vauvalla olla pipo päässä sisällä?

OULU Heti ensimmäisenä ei juolahda mieleen, kuinka tärkeä asia pipo on synnytysosastolla. Nykyisin synnytysosastoilla painotetaan varhaista ihokontaktia. Sen vuoksi monessa sairaalassa vastasyntyneet tarvitsevat osastolla pipon päähänsä.

Mitä kokoa ostaa vastasyntyneelle?

Vastasyntynyt vauva, joka painaa n. 3,5 kg ja on 50 cm pitkä, puetaan yleensä koon 50 cm vaatteisiin. Pikkuruisimmat käyttävät kokoa 44 cm, mutta ei ole tavatonta, että vastasyntyneelle saa ostaa suoraan 56 cm vaatteita.

Mistä tietää että vauvalla on kylmä?

Sen saa kuitenkin selville tunnustelemalla vauvan pään, niskan ja rinnan seutua hänen nukuttuaan hetken aikaa ulkona. Jos ne tuntuvat kuumilta ja nihkeiltä, vaatetta on liikaa. Jos iho puolestaan tuntuu viileältä, vauvalla voi olla kylmä.

Minkä ikäistä vauvaa voi pitää mahallaan?

Ensimmäiset kuukaudet vauva viettää yleensä selällään, koska hänen niskansa ei vielä jaksa kannatella raskasta päätä. Vauvaa voi kuitenkin kokeilla pitää lyhyitä aikoja vatsallaan jo parin kuukauden iässä, sillä se vahvistaa selän ja niskan lihaksia.