Milloin punk syntyi?

Punkrockin synty Varsinainen punk-liike ja punkrock syntyivät New Yorkissa vuosien 1974 ja 1976 välillä. Ged Dunn, John Holmstrom ja Legs McNeil perustivat lehden, jonka aiheena oli New Yorkin uusi ja tuntematon underground-musiikkikulttuuri.

Mitä on glam rock?

Glam rock on Britanniassa vuonna 1971 syntynyt rockmusiikin tyylilaji, joka oli hyvin suosittua vuoteen 1975 saakka. Glam rockin ulkoisia piirteitä ovat kimallus, teatraalisuus, spektaakkelimaisuus, avaruusajan futurismi sekä meikit ja naiselliset vaatteet miesartisteilla.

Mitä on black metal?

Black metal on metallimusiikin suuntaus, joka sai alkunsa 1980-luvun alussa ja on kehittynyt nykyiseen muotoonsa lähinnä Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa 1990-luvun alkupuolella. Black metalia soittavia yhtyeitä on runsaasti ympäri maailmaa, mutta tunnetuimmat ovat enimmäkseen kotoisin Pohjoismaista.

Mitä on hard rock?

Hard rock on musiikkigenre, joka kehittyi garage rockista ja blues rockista 1960-luvun jälkimmäisellä puoliskolla. Hard rockille ovat tyypillisiä aggressiiviset tulkinnat, kitaran särö sekä voimasoinnut. Merkittäviä alkuaikojen hard rock -yhtyeitä olivat Cream, Deep Purple, The Who ja Led Zeppelin.

Mikä on heavy metal?

Heavy metal (eli raskas metalli) on populaarimusiikkiin kuuluva musiikin tyylilaji, joka on sävyltään hyökkäävämpää ja raskassointisempaa kuin hard rock. Heavy metal voidaan käyttöyhteydestä riippuen määritellä metallimusiikin alalajiksi, mutta termejä käytetään usein myös synonyymeinä.

Mitä on death metal?

Musiikkityylille on ominaista nopea tempo, ärhentelevä aggressiivinen laulutyyli (lähes aina matalaääninen murina), monimutkaiset kitarariffit ja nopeat kitarasoolot. Laulujen sanat ovat yleisilmeeltään tummanpuhuvia ja käsittelevät tyylisuuntauksen nimen mukaisesti usein sotaa, kuolemaa, väkivaltaa ja kauhua.

Miten metalli musiikki syntyi?

Tyylilaji kehittyi 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa Englannissa. Sen juuret ovat bluesrockissa ja psykedeelisessä rockissa. Ensimmäisinä laajaa mainetta saaneina heavy metalia kehittäneinä yhtyeinä mainitaan usein vuonna 1968 perustetut Led Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple.

Mitä on folk rock?

Folkrock on rockmusiikin tyyli, joka yhdistelee folk- ja rockmusiikkia. Folkmusiikin voimakkaat vaikutteet ilmenevät esimerkiksi akustisvoittoisena soittona tai yksinkertaisina sovituksina. Folkrock syntyi 1960-luvun puolivälissä.

Mitä rock tarkoittaa?

Rock eli rokki on 1950-luvulla syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka jakautuu useisiin alalajeihin. Rockmusiikin keskeisimpiin soittimiin kuuluvat rummut, sähköbasso ja erityisesti sähkökitara. Englannin kielen sana rock on lyhennys sanasta rock and roll, joka on rockin ensimmäisen suuntauksen nimitys.

Mistä rock sai alkunsa?

Rock on 1950-luvulla syntynyt musiikkityyli, vaikutteet bluesista, rythm’n bluesista ja countrysta. Rock on alunperin nuorten tekemää musiikkia nuorille ja kapinaa vanhempaa sukupolvea vastaan. Syntyi nuorisokulttuuri. Keskeisiä soittimia ovat rummut, sähkökitara, sähköbasso ja koskettimet.