Milloin voin saada työttömyysetuutta?

Voit hakea työttömyyskassastasi ansiopäivärahaa, jos olet ollut puoli vuotta palkkatyössä ja ollut työn aikana työttömyyskassan jäsen. Jos et ole työttömyyskassan jäsen tai sinun ei ole mahdollista saada ansiopäivärahaa, voit hakea Kelasta peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea.

Mitä tehdä jos ei saa työttömyysetuutta?

Jos sinut lomautetaan etkä saa ansiopäivärahaa, voit hakea peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea Kelasta. Ilmoittaudu ensin työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin.

Kuka maksaa työttömyysetuuden?

Peruspäiväraha on kelan maksama työttömyysetuus työttömälle, mikäli työttömän työssäoloehto täyttyy. Lue, kuinka paljon peruspäivärahaa maksetaan ja miten sitä haetaan.

Paljonko voi tienata ettei menetä työttömyysetuutta?

300 euron ylittävät osa tuloista vähentää työttömyystukea. Käytännössä jokainen 300 euron jälkeen ansaittu euro vähentää työttömyystukea 50 sentillä.

Miten voi hakea työttömyysetuutta?

Hae työttömyysetuutta OmaKelassa Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin. Työttömyysetuutta ei voida maksaa, jos et ole ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. Hae työttömyysetuutta OmaKelassa. Työttömyysetuus myönnetään aikaisintaan siitä päivästä, jolloin olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi.

Kuka voi saada Työttömyystukea?

Jos et voi saada ansiopäivärahaa tai peruspäivärahaa, sinulle voidaan maksaa työmarkkinatukea. Sitä voi saada 18–64-vuotias työtön työnhakija, joka asuu vakinaisesti Suomessa. Työmarkkinatuen aikaa ei ole rajoitettu. Saat työmarkkinatukea, vaikka et täytä työssäoloehtoa eli et ole ollut töissä tarpeeksi kauan.

Milloin ei saa työttömyyskorvausta?

Et saa ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, jos: Olet suorittamassa asevelvollisuutta tai siviilipalvelusta tai vankeusrangaistusta tai olet sairaala- tai muussa laitoshoidossa. Olet päätoiminen yrittäjä tai opiskelija. Sivutoiminen opiskelu ei ole este etuuden saamiselle.

Mistä saa rahaa työttömänä?

Työtön voi hakea tukea kassasta tai Kelasta. Jos jäät työttömäksi, sinut lomautetaan tai olet yrittäjä vailla töitä, ilmoittaudu heti TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Sen jälkeen voit hakea työttömyystukea Kelasta tai työttömyyskassasta.

Pitääkö työvoimatoimistoon ilmoittaa jos saa töitä?

Kun aloitat enintään kaksi viikkoa kestävän yritystoiminnan, ilmoita työllistymisestäsi työttömyysturvasi maksajalle ja. ilmoita työllistymisestäsi myös TE-toimistoon tai kuntakokeiluun, jos yritystoimintasi on aiemmin katsottu sivutoimiseksi ja yritystoimintasi laajenee tai et ole varma yritystoimintasi kestosta.

Miten osoittaa työttömyys?

Todistat olevasi työtön, kun esität todistuksen työnhaun voimassaolosta. Voit tulostaa todistuksen Oma asiointi-verkkopalvelusta tai pyytää TE-palveluiden tai kuntasi työllisyyspalvelujen asiantuntijaa tulostamaan sen sinulle.