Minkä ikäisenä vauva voi olla kasvot menosuuntaan Rintarepussa?

Usein tarve kantaa lasta kasvot menosuuntaan tulee n. 3-4 kuukauden iässä, jolloin vauvoilla on tyypillisesti nk. pöllöniskavaihe. Tällöin vauva voi olla tyytymätön matkustamaan kantovälineessä kantajan kanssa vatsat vastakkain ja haluaa kuikuilla innokkaasti ympärilleen.

Minkä ikäisen vauvan voi laittaa Kantoliinaan?

Kudottu kantoliina on monien mielestä paras apuväline vauvan kantamiseen: kantoliinan käytön voi aloittaa jo vastasyntyneellä ja sama liina sopii lapselle koko kantoiän ajalle. Kantoliina soveltuu erilaisiin tarpeisiin, ja sidontoja löytyy edessä, lonkalla ja selässä kantamiseen.

Saako vastasyntyneen laittaa Kantoreppuun?

VOIKO VASTASYNTYNYTTÄ VAUVAA KANTAA KANTOREPUSSA? Vastasyntynyttä vauvaa voi kantaa kantorepussa, kun muistat tukea vauvan hyvin. Vauvan pää pitää olla tuettuna päätuen avulla, ettei se pääse retkahtamaan taakse. Myös vauvan vartalo pitää olla tuettuna vahvasti kantajan vartaloa vasten.

Milloin vauvaa ei tarvitse herättää syömään?

Terveen ja täysiaikaisen vauvan voi antaa nukkua rauhassa pitkiäkin pätkiä, eikä häntä tarvitse herättää syömään. Vauvan on hyvä nukkua missä tahansa vedottomassa ja mukavassa paikassa, miksi ei myös kantoliinassa tai -pussissa vanhemman ihoa vasten.

Minkä ikäisenä vauva vaunuista rattaisiin?

Istumistahan suositellaan vasta noin 6 kuukauden iässä, mutta puoli-istuvan asennon voi ottaa kokeiluun parisen viikkoa ennenkin. Idea on kuitenkin vaalia ja suojella vauvan selän kehittymistä oikein. Kopasta ratasosaan siirtyminen riippuu siis ihan vauvan valmiuksista, vuodenajasta ja rattaiden merkistä.

Pitääkö vauva röyhtäyttää joka kerta?

Sinun ei tarvitse röyhtäyttää vauvaasi syötön jälkeen. Useimmat vauvat syövät rinnasta niin tiiviisti, etteivät saa ilmaa vatsaansa. Mikäli vauvasi kuitenkin toistuvasti herää 1 – 1½ tunnin kuluttua vatsanväänteisiin, on sinun syytä nostaa hänet syötön jälkeen kohoasentoon esim.

Minkä ikäisenä vauva istuu?

Milloin vauva voi istua syöttötuolissa? Vauvan istuminen tulee monilla ajankohtaiseksi arjessa jo noin 4–6 kuukauden kohdalla kiinteiden aloituksen myötä tai vaunukopan jäädessä pieneksi.

Minkä ikäisenä vauva alkaa nähdä?

Vastasyntyneen ensimmäiset viikot ovat tärkeää aikaa myös näkökyvyn kehittymisen kannalta. Vasta kuusiviikkoinen vauva pystyy kohdistamaan katseensa lähelle tuotuihin vanhempien kasvoihin. Kolmen kuukauden ikäisenä vauva alkaa nähdä esineet kolmiulotteisina. Vasta tämän jälkeen hän pystyy seuraamaan liikettä.

Minkä ikäinen vauva mahalleen?

Ensimmäiset kuukaudet vauva viettää yleensä selällään, koska hänen niskansa ei vielä jaksa kannatella raskasta päätä. Vauvaa voi kuitenkin kokeilla pitää lyhyitä aikoja vatsallaan jo parin kuukauden iässä, sillä se vahvistaa selän ja niskan lihaksia.

Saako vauva nukkua Sitterissä?

– On kuitenkin tärkeää, että lapsi saa pienestä alkaen harjoitella useita kertoja päivässä lattialla olemista sekä selin- että päinmakuulla, jotta motoriset taidot pääsevät kehittymään. Sitteriin nukuttamista ei suositella, vaikka pienestä torkahtamisesta aikuisen valvoessa ei aiheudukaan välitöntä vaaraa.