Mikä on Kapselivaatekaappi?

Kapselivaatekaappi (tai kapselipuvusto) on rajattu kokoelma vaatteita, jotka sopivat juuri sinun tyyliisi ja tämänhetkiseen elämäntyyliisi. Kapselivaatekaappi auttaa sinua pukeutumaan oman tyylisi mukaisesti asuihin, joissa tunnet olosi kotoisaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Mitä on Kapselipukeutuminen?

Kapselivaatekaappi on rajattu kokoelma vaatteita, jotka sopivat pukeutumistyylisi ja elämäntyyliisi täydellisesti. Kapselivaatekaappi auttaa sinua pukeutumaan oman tyylisi mukaan sinulle mieluisiin asuihin! Kapselivaatekaapin ansiosta sinulla on ihana asu jokaiseen elämäsi tilanteeseen.

Mitä vaatteita vaatekaappiin?

2 farkut. 2 housut. 2 lämmintä neuletta pakkasille. 2 ohutta neuletta kevääseen ja syksyyn. T-paitoja ja toppeja. 4 arkimekkoa. 2 juhlamekkoa. 2 puolihametta.

Kannattaako vaatteet pestä väärinpäin?

Vaate pitäisi pestä aina likainen puoli ulospäin. Moni heittää likaisen paidan pyykkiin automaattisesti nurin päin suojellakseen sen pintaa. Vaatteen kääntäminen kuitenkin heikentää pesutulosta, jos kyseessä on likainen, esimerkiksi lapsen ruokatahroja sisältävä vaate.

Tuleeko vaatteet pestä ennen käyttöä?

PitäÄKÖ uudet vaatteet pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa? Kyllä ja ei, vastaa Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa. ”Tekstiilien kemikaalijäämät voivat jo pieninä määrinä aiheuttaa iho- ja hengitystieoireita, joten ainakin ihoa vasten tulevat vaatteet kannattaa pestä ennen käyttöönottoa.”

Tarvitseeko uudet vaatteet pestä?

Moni on tottunut nakkaamaan uudet vaatteet ja tekstiilit ensimmäiseksi pesukoneeseen. Pitääkö uusi vaate aina pestä ennen käyttöä, Työtehoseuran tutkija Tarja Marjomaa? – Alusvaatteet, pyyhkeet, lakanat sekä vauvan- ja lastenvaatteet ja muut tekstiilit, jotka tulevat suoraan ihoa vasten, tulisi pestä ennen käyttöä.

Miksi pesty pyykki haisee?

30 tai 40 asteen pesu ei välttämättä riitä irrottamaan iholta irtoavaa rasvaa ja likaa. Jos peset pyykin jatkuvasti 40 asteessa tai matalammassa lämpötilassa, voi lika päästä pinttymään pyykkiin, jonka seurauksena pyykki haisee. Pese pyyhkeet ja liinavaatteet ainakin silloin tällöin 60 tai 90 asteessa.

Missä asteessa alushousut pestään?

Puuvillaiset alusvaatteet ja sukat voi pestä 60 asteessa. Silkkiset alusvaatteet, rintaliivit ja muut herkemmät materiaalit voi pestä käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa (tarkista aina jokaisen vaatteet pesuohje). Nestemäiset Lumme-pesuaineet ovat tehokkaita jo 30 asteessa.

Voiko etikalla pestä pyykkiä?

Väkiviinaetikkaa voi käyttää pyykinpesussa huuhteluaineen tavoin: Lisää loraus väkiviinaetikkaa pyykkikoneen huuhteluainelokeroon. Väkiviinaetikka auttaa säilyttämään pyykin värit ja tekemään pyykistä pehmeämpää. Väkiviinaetikka saattaa tuoksua hieman kosteassa pyykissä, mutta tuoksu katoaa pyykin kuivuessa.

Pitääkö housut pestä väärinpäin?

– Ei siitä nyt haittaakaan ole, mutta ei nyt kaikkia tarvitse kääntää nurinpäin, alusvaatteita ja sukkia esimerkiksi ei tarvitse kääntää väärinpäin. Nurinkääntöä kuitenkin suositellaan vaatteille, joissa on printtejä, kuvioita tai koristeita. Farkut ja housutkin Jerkku kääntäisi pesua varten.