Mistä tunnistaa hyvät aurinkolasit?

Aurinkolasien valinnassa tärkeintä on varmistaa, että niiden UV-suojaus on riittävä. Riittävä UV-suojaus löytyy laseista, joiden kehyksissä on merkintä UV 100 % tai UV 400. Merkinnät tarkoittavat, että lasit suodattavat UV-säteilyn kokonaan. Minimivaatimus aurinkolaseille on CE-merkintä.

Mitä tarkoittaa Polaroid-aurinkolasit?

Polarisoinnin tarkoituksena on vähentää häikäiseviä vaakasuuntaisia heijastuksia esim. veden tai tien pinnasta. Aurinkolasien linssien polarisointi toteutetaan linssin sisään lisätyllä polarisoivalla kalvolla. Sen tarkoituksena on päästää läpi vain osan valonsäteistä.

Kannattaako ostaa Polarisoidut aurinkolasit?

Polarisoivat aurinkolasit ovat erityisen kätevät autoilijoille. Ne auttavat näkemään ratissa paremmin, sillä polarisointi estää heijastumia asfaltista tai kojelaudasta, parantaa kontrastia, helpottaa yksityiskohtien erottamista sekä kirkastaa värejä. Heijastumien poisto voi olla avuksi myös migreenistä kärsiville.

Millä aurinkolasit voi pestä?

– Parhaiten silmä- ja aurinkolasit saa puhdistettua, kun niistä huuhdellaan ensin irtolika pois juoksevalla haalealla vedellä, sen jälkeen ne pestään silmälasien puhdistusaineella ja lopuksi kuivataan pehmeällä paperilla.

Mistä tietää että aurinkolasit Polarisoidut?

Pidä laseja näytön tai toisten lasien edessä, käännä niitä noin 90 astetta ja tarkkaile, muuttuvatko ne täysin tummiksi tai mustiksi. Jos muuttuvat, linssisi ovat polarisoidut.

Voiko silmälasit pilata näön?

Silmälasien vahvuus ei mitenkään vaikuta silmän fysiologisiin muutoksiin. Väärillä silmälasivoimakkuuksilla voi saada aikaan epämukavaa oloa, epätarkkaa näköä, päänsärkyä ja silmien vetistymistä, mutta eivät ne näkökykyä pilaa.

Pitääkö aurinkolasit olla Polarisoidut?

Aurinkolasit suojaavat UV-säteilyn lisäksi tuulelta ja roskilta, suojaten samalla silmien ympäristöä. MYYTTI 4: Polarisoidut linssit suojaavat parhaiten UV-säteilyltä. TOTUUS:Jos haluat suojata silmäsi UV-säteilyltä parhaalla mahdollisella tavalla, et tarvitse siihen polarisoituja linssejä, vaan pelkän UV400-suojan.

Mitä tarkoittaa UV 400 suoja?

Mitä UV 400-suoja tarkoittaa? Tehokkaat aurinkolasit suodattavat pois sekä UV-A- että UV-B-säteilyä. Jos aurinkolaseilla on sertifioitu UV 400-suoja, lasit suodattavat pois kaiken UV-säteilyn, jonka aallonpituus on alle 400 nanometriä, mikä kattaa sekä UV-A- ja UV-B-säteilyn.

Mitä hyötyä on Polarisoivista aurinkolaseista?

Polarisoiva vai ei? Vedenpinta heijastaa helposti auringonsäteitä silmiin. Vesille kannattaakin valita aurinkolasit polarisoivilla linsseillä, jotka leikkaavat vaakapinnoilta kuten vedestä tulevaa häikäisyä. Polarisoivat linssit myös auttavat näkemään vedenpinnan alle, mistä on hyötyä etenkin kalastaessa.

Tarvitseeko vastasyntynyt aurinkolasit?

Vauva tarvitsee aurinkolasit Pienen lapsen silmän mykiöt ovat vielä kirkkaat, joten silmään pääsee huomattavasti enemmän auringon UV-säteilyä kuin aikuisilla. Lapsuusiän voimakkaalla altistumisella UV-säteilylle voi olla vaikutusta silmäterveyteen myöhemmin.