Mitä Blu-ray tarkoittaa?

Blu-ray on optinen levy, joka on ulkoisesti DVD-levyn kaltainen. Sen halkaisija on 12 senttimetriä ja paksuus 1,2 millimetriä. Blu-ray-tekniikassa käytetään kuitenkin huomattavasti pienempää lasersädepistettä kuin DVD-tekniikassa.

Mikä ero DVD ja Blu-ray?

Blu-ray-levyllä voi olla noin 25GB-dataa, kun taas DVD-5 voi tallentaa vain 4.7GB-tietoja. Suurimmalla osalla DVD-levyjä on vakioerottelutarkkuus 480, kun taas Blu-ray-levyt on suunniteltu teräväpiirto-1080-näyttöön.

Onko Blu-ray 4K?

Ultra HD tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan korkeampaa kuvantarkkuutta. Siinä missä tavallinen blu-ray-elokuva toistuu Full HD -tarkkuudella (1920 x 1080 pikseliä), tarjoaa UHD blu-ray 3 840 x 2 160 -tarkkuuden (”4K-resoluutio”).

Voiko Blu-ray soittimella soittaa CD?

Kaikki Blu-ray-soittimet voivat toistaa DVD-levyjä. Lisäksi Blu-ray-soittimet ovat myös yhteensopivia VCD- ja CD-levyjen kanssa.

Mikä tarkoittaa DVD?

Lyhenteet CD ja DVD tulevat englannin kielestä. CD on lyhenne sanoista compact disc, eli kompakti levy ja DVD sanoista digital versatile disc, eli vapaasti suomennettuna digitaalinen monipuolinen levy.

Voiko Blu-ray elokuvia katsoa DVD soittimella?

Jos haluat ostaa DVD-soittimen tai Blu-ray-soittimen, voitko toistaa DVD-levyä Blu-ray-soittimella? Vastaus on kyllä. Blu-ray-toisto-ohjelmisto pystyy toistamaan tavallisia DVD-levyjä.

Voiko DVD katsoa tietokoneella?

Windows Media Playerissa voit toistaa CD-äänilevyjä, CD-datalevyjä ja DVD-datalevyjä, jotka sisältävät musiikki- tai videotiedostoja (kutsutaan myös media-CD-levyiksi). Voit myös toistaa CD-videolevyjä (VCD-levyjä), jotka ovat samankaltaisia kuin DVD-levyt, vaikkakaan videon laatu ei ole yhtä korkea.

Mikä on 4K elokuva?

Ultra HD ja 4K viittaavat uuteen kuvastandardiin, jonka pistemäärä on neljä kertaa suurempi kuin nykyisessä hd-teräväpiirtokuvassa. 4K-kuvassa tarkkuus voi olla esimerkiksi 3840 x 2160 pistettä. Maailman suosituimpiin elokuvapalveluihin kuuluva Netflix on alkanut testata 4K-elokuvien levitystä.

Mitä tarkoittaa Dvd-levy?

DVD (engl. Digital Versatile Disc tai Digital Video Disc, suom. digitaalinen video-/monikäyttölevy) on optinen digitaalinen datan tallennusväline. DVD:n yleisimmät käyttötavat ovat videokuvan ja muun tiedon tallennus.

Kumpi on parempi HD vai 4K?

Tämän vuosikymmenen alussa valmistajat ottivat vähitellen käyttöön 4K-tekniikan, jota kutsutaan myös Ultra HD:ksi tai UHD:ksi ja jonka resoluutio on neljä kertaa parempi kuin Full HD:ssä. Tämä tarkoittaa 2 160 pikseliä pystysuunnassa ja 3 840 pikseliä vaakasuunnassa – eli 8 294 400 pikseliä yhteensä.