Mitä Bolero tarkoittaa?

Bolero on lyhyt, olkapäät peittävä ja usein lyhythihainen liivi tai takki. Se on saanut alkunsa härkätaistelijoiden asusta, mutta on nykyään pääasiassa naisten käyttämä vaatekappale. Bolerolle on tunnusomaista lyhyt mitta, joka on yleisimmin noin puoleenselkään.

Kuka sävelsi Boleron?

Boléro on Maurice Ravelin säveltämä orkesteriteos. Johtajana Ravel vuonna 1930.

Milloin Maurice Ravel eli ja missä maassa hän vaikutti?

Joseph Maurice Ravel (7. maaliskuuta 1875 Ciboure – 28. joulukuuta 1937 Pariisi) oli ranskalainen säveltäjä ja pianisti. Ravelin sävellystuotanto syntyi impressionismin ja neoklassismin tyylikausina.

Kuka suunnitellut Käärijän asun?

Käärijän vihreän nahkaboleron ja mustat nahkahousut on suunnitellut Teemu Muurimäki, stylisti Vesa Silver ja pukusuunnittelija Elina Lario. Asun on valmistanut Ylen puvustamo ja Jaana Björklund.

Kuka sävelsi vuodenajat?

Antonio Vivaldin (1678–1741) todennäköisesti vuonna 1723 säveltämä konserttosarja Vuodenajat on kaikille tuttu koulujen musiikkitunneilta, monien mainosten taustamusiikkina ja jopa jonotusmusiikkina puhelinvaihteissa.

Kuka on Suomen tunnetuin säveltäjä?

Jean Sibelius on Suomen kansallissäveltäjä ja kansainvälisesti tunnetuin säveltäjä.

Mikä sairaus on Käärijällä?

Jere Pöyhönen, artistinimeltään Käärijä, edustaa Suomea vuoden 2023 Euroviisufinaalissa. Yläasteikäisenä Pöyhösellä todettiin peräsuolen- ja lopulta myös paksusuolen tulehdus.

Onko Jere Pöyhönen parisuhteessa?

Viisusankari on seurustellut alle vuoden todella viehättävän vaaleaverikön kanssa. Käärijä eli Jere Pöyhönen, 29, surffaa parhaillaan megasuosionsa aallonharjalla. Harva kuitenkaan tietää, että muusikon uskollisin fani löytyy kotisohvalta. – Käärijä on seurustellut alle vuoden todella viehättävän vaaleaverikön kanssa.

Missä asuu Käärijä?

29-vuotias rap-artisti Käärijä eli Jere Pöyhönen asuu Helsingissä.

Kenen teos Le Quattro Stagioni?

Maailmankuulu tenori Luciano Pavarotti (1935–2007) teki paljon yhteistyötä myös pop- ja rock-muusikkojen kanssa. Kenen laulajan kanssa hän EI levyttänyt duettoa? 4. Antonio Vivaldin (1678–1741) viulukonserttosarja Neljä vuodenaikaa (Le quattro stagioni) on maailman tunnetuimpia klassisen musiikin teoksia.