Mitä granaattiomena sisältää?

Granaattiomena on yksi antioksidanttipitoisimmista hedelmistä, joka sisältää tulehduksia ja elimistön hapettumista torjuvaa ellagiinihappoa. BBC:n uutisen mukaan granaattiomena on myös erinomainen kuidun, C- ja B-vitamiinien sekä kalsiumin, raudan ja kaliumin lähde.

Mitä hyötyä on granaattiomenasta?

Granaattiomenan vaikutusta terveyteen on tutkittu paljon. Hedelmän sisältämien vitamiinien ja antioksidanttien uskotaan suojaavan soluja, vaikuttavan hidastavasti vanhenemiseen sekä vahvistavan vastustuskykyä. Kivennäis- ja hivenaineet puolestaan auttavat nesteenpoistossa, vahvistavat luustoa, sydäntä ja hermoja.

Mitä granaattiomena tekee?

Granaattiomenan sisältämät antioksidantit auttavat kehoamme hidastamaan ikääntymistä. Sen on todettu alentavan veren LDL-kolesterolipitoisuutta, vähentämään verisuonten seinämiin muodostunutta plakkia ja heikentämään useiden bakteerien ja virusten kasvua.

Paljonko Granaattiomenamehua päivässä?

Granaattiomenan hyötyjä eturauhassyövästä kärsiville selvittäneessä tutkimuksissa granaattiomenamehua juotettiin tutkimukseen osallistuneille noin 2,4 desilitraa päivässä.

Onko Granaattiomenassa rautaa?

Granaattiomena sisältää runsaasti kivennäisaineita mm. rautaa.

Mikä osa granaattiomenasta syödään?

Hedelmästä syödään vain malto, sillä hedelmälihan paksut väliseinät sisältävät pahanmakuista happoa.

Onko granaattiomena myrkyllinen?

Granaattiomena (Punica granatum) on rantakukkakasvien heimoon kuuluva lehtipuu, jonka hedelmät ovat syötäviä.

Mikä on hyvä granaattiomena?

Hyvä granaattiomena on punainen, mutta ruskean ja keltaisen sävyt sallitaan, eivätkä ne tarkoita, että tuotteessa olisi vikaa. Granaattiomena säilyy parhaiten viileässä jääkaapissa muutaman asteen lämpötilassa.

Missä granaattiomena säilytetään?

Granaattiomenat tulee säilyttää viileässä, kuivassa ja suojassa auringonvalolta. Kokonaisia hedelmiä voi säilyttää jääkaapissa, jossa ne säilyvät noin kuukauden.

Miten granaattiomena syödään?

VAIHE 1: Pilkotaan granaattiomena neljään lohkoon. VAIHE 2: Taivutellaan lohko vielä pienempiin osiin, jotta saadaan kaikki siemenet esiin. VAIHE 3: Kaivetaan jokainen siemen irti, sormin. VAIHE 4: Suuhun vain