Mitä Henkilösuojaimia tulee käyttää rakennustyömaalla?

putoamissuojain (turvavaljaat), kuulosuojaimet, hengityksensuojain, polvisuojaimet. Työssä esiintyvät vaarat arvioidaan ennen varsinaisen työvaiheen alkua ja selvitetään henkilösuojainten tarve. Työnantajan on annettava henkilösuojaimesta ja sen käytöstä riittävästi opetusta ja ohjausta työntekijälle.

Miksi silmiä suojataan?

Suojaa tarvitaan seuraavilta haitoilta: UV-säteily, IR-säteily, häikäisy, huuru, roiskeet, kipinät ja lentävät kappaleet.

Kuka maksaa suojalasit vahvuuksilla?

Lain mukaan sinun tulee kustantaa työntekijöille tarvittaessa niin näyttöpäätetyössä käytettävät erityistyölasit, kuin suojalasit.

Miksi suojalasit?

Silmät ja kasvot on töissä tarpeen suojata erilaisilta höyryiltä, liuottimilta, lentäviltä kappaleilta, kaasuilta, kipinöiltä, metalli- ja puupölyltä ja/tai nesteroiskeilta. Suojaimia on erikseen myös ultravioletti-, infrapuna- ja laser säteilyltä sekä valokaarelta suojaavia.

Saako työmaalla olla shortsit?

Suositus ohjeistaa myös pukeutumisessa. Työmaalla ei sallita lyhyitä shortseja, vaikka ne kuumuuteen auttaisivatkin. – Työturvallisuuden takia rakennustyöntekijöillä täytyy olla pitkät housut.

Mikä on Henkilösuojain?

Henkilönsuojain on väline, joka on suunniteltu ja valmistettu henkilön käytettäväksi tai pidettäväksi suojaamaan yhdeltä tai useammalta hänen terveyteensä tai turvallisuuteensa kohdistuvalta riskiltä (Henkilönsuojainasetus EU 2016/425).

Voiko aurinko vahingoittaa silmiä?

Jos UV-altistus on hyvin voimakas, esimerkiksi aurinkoisella säällä vesillä liikuttaessa tai keväthangilla hiihtäessä, voi ympäriltä heijastuva kirkas valo aiheuttaa silmän pinnan sarveiskalvon vaurioitumisen, eli lumisokeuden. Kun käytät aurinkolaseja, jotka suodattavat UV-säteilyä, suojaat silmiäsi palamiselta.

Mikä kirkastaa silmiä?

Mantelit, auringonkukansiemenet, hassel- ja maapähkinät sekä kuivattu aprikoosi auttavat pitämään samat silmäsairaudet loitolla. Ne sisältävät silmiä suojaavaa E-vitamiinia. Saksanpähkinöissä on lisäksi silmien terveydelle tärkeää omega-3-rasvahappoa, jota löytyy reippaasti rasvaisesta kalasta.

Saako silmiä hieroa?

Saako silmiä sitten hieroa? Sitä ei suositella ennen kaikkea siksi, että kädet voivat olla likaiset ja silmiin voi mennä bakteereja tai viruksia. Silmiä hieromalla voi saada jopa koronan.

Onko Silmälaseissa uv suoja?

Kaikissa silmälaseissa ja aurinkolaseissamme on 100 % UV- eli ultraviolettisuoja. Silmät ovat alttiita ultraviolettisäteilylle. Suojaamattomat silmät voivat lisätä harmaakaihin ja silmänpohjan sairauksien syntymisen riskiä.