Mitä indie tarkoittaa?

Indie on lyhenne englannin kielen sanasta independent (suom. itsenäinen, riippumaton). Indie-sanalla tarkoitetaan erilaisten kulttuurituotteiden luomista kaupallisen valtavirran ja suurten tuotantoyhtiöiden ulkopuolella.

Mitä tarkoittaa indie rock?

Indie rock (myös indie-rock ja indierock) on vaihtoehtorockin alalaji, jota edustaa joukko pieniä yhtyeitä, jotka julkaisevat materiaaliaan usein joko pienillä ja riippumattomilla levy-yhtiöillä tai omakustanteina.

Mitä on indie-musiikki?

Indie on lyhennetty sanasta independent eli itsenäinen. Tyyli on saanut alkunsa Isossa-Britanniassa 1980-luvun puolivälissä. Nimi viittaa siihen, että useimmat yhtyeistä äänittivät musiikkiaan itsenäisissä levy-yhtiöissä. Musiikillisesti sen ominaispiirteitä ovat rämisevät kitarat ja vaikutteet 1960-luvun popista.

Mikä on indie elokuva?

Independent-elokuva tai indie-elokuva tarkoittaa yleensä pienen budjetin elokuvaa, jonka tuottaa pieni elokuvastudio. Lisäksi termiä käytetään kuvaamaan vähemmän kaupallisia taide-elokuvia, jotka eroavat tarinavetoisista, suuren yleisön klassisista Hollywood-elokuvista.

Mikä on Pop Music?

Populaarimusiikilla tarkoitetaan yleisimmän määritelmän mukaan suosittua, suuren yleisön kuuntelemaa ja levylistoilla näkyvää musiikkia, kuten popmusiikkia, rockia tai iskelmämusiikkia. Tässä määritelmässä ei taidemusiikkia, jazzia ja etnistä musiikkia lasketa populaarimusiikkiin kuuluvaksi.

Mitä tarkoittaa musiikin genre?

Musiikin genret Musiikin genre määräytyy yleensä ensisijaisesti musiikin tyylin mukaan, mutta lajittelu perustuu usein myös alueeseen, aikakauteen, soitinkokoonpanoon, käyttötarkoitukseen tai näiden yhdistelmiin. Musiikki voidaan jakaa karkeasti taidemusiikkiin, populaarimusiikkiin ja kansanmusiikkiin.

Mitä on 8D musiikki?

8-ulotteinen eli 8D-ääni on erityinen äänitehoste, joka muuttaa tapaa, jolla koet musiikkia. Kun kuuntelet 8D-raitaa kuulokkeilla, äänityksen eri osat siirtyvät korvasta toiseen koko kappaleen ajan. Paras tapa ymmärtää 8D-ääniä on kokea ne itse – voit odottaa kokevasi ainutlaatuisen mukaansatempaavan aistikokemuksen!

Mihin musiikki auttaa?

Hyvän olon lisäksi musiikki stimuloi aivoja voimakkaasti. Aivoissa aktivoituu useita tunteisiin, kognitioon ja motoriikkaan liittyviä alueita. Musiikilla voidaan vähentää stressiä, lievittää ahdistuneisuutta, masennusta ja kipua. Musiikilla voidaan palauttaa elimistö ylikierroksilta normaalitilaan.

Mitä musiikki lajeja on?

Musiikin lajeja ovat esimerkiksi kansanmusiikki ja taidemusiikki, kirkkomusiikki ja konserttimusiikki, kotimusiikki ja salonkimusiikki, soitinmusiikki ja vokaalimusiikki, absoluuttinen ja ohjelmamusiikki, jazz ja pop.

Mikä on maailman huonoin elokuva?

Tommy Wiseaun vuonna 2003 julkaisema The Room on kerännyt vuosien saatossa kulttimaineen ja uskollisen fanijoukon – ihan vain elokuvan huonouden takia. Maailman huonoimmaksi elokuvaksi tituleerattu The Room kertoo pankkivirkailija Johnnysta ja tämän tyttöstävästään Lisasta.