Miten muslimit haudataan?

Muslimi haudataan Qiblan (Mekan) suuntaan, niin että kasvot ovat kohti Mekkaa. Jos haudataan arkussa, lasketaan hihnoilla alas hautaan. Jos haudataan ilman arkkua, pyritään laskemaan vainaja hautaan jalkopään puolelta. Vainajalle on suoritettava rukous, joka yleensä tehdään hautausmaalla.

Mitä vuotta muslimit elävät?

Juutalainen ajanlasku lähtee uskotusta maailman synnystä, ja sen mukaan eläisimme vuotta 5778. Islamilainen ajanlasku puolestaan alkaa siitä, kun Muhammed pakeni Mekasta Medinaan. Islamilaisessa kalenterissa on menossa vuosi 1439, Palviainen kertoo.

Mitä muslimit tekevät Ramadanin aikaan?

Ramadanin vietto Ruokailun lisäksi myös juominen, tupakointi, kiroilu, itsetyydytys ja sukupuoliyhteys ovat valoisaan aikaan kiellettyjä. Ramadanin aikana muslimit työskentelevät yleensä vain aamupäivisin. Paaston päätyttyä vietetään seuraavan, šawwal-kuun kolmena ensimmäisenä päivänä id al-Fitr -juhlaa.

Miksi muslimit pelkää koiria?

Monelle voi olla vieras ajatus, että kaikkialla koira ei ole kotieläin. Edinburghin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila kertoo, että islamin mukaan koira on likainen eläin. – Koira on islamin teorian kannalta rituaalisesti epäpuhdas eläin.

Saako muslimit syödä kalaa?

Kaloja ei tarvitse halal-teurastaa, vaan ne ovat automaattisesti halal.

Miksi Mekka on tärkeä muslimeille?

Koraanissa Allah on kertonut, miten Hän asetti Kaaban pyhän temppelin ihmisille. Allah teki Kaabasta suojellun moskeijan, joka on pyhän ja turvan paikka. Allah määräsi Mekasta rauhoitetun alueen myös eläimille, puille, kasveille ja linnuille. Siksi Mekka on turvan paikka kaikille.

Mitä ei saa tehdä ramadanin aikana?

Paaston aikana muslimit pidättyvät ruoasta ja juomasta vuorokauden valoisana aikana eli aamuhämärän ja auringonlaskun välisenä aikana. Ruokailun lisäksi siis myös juominen, tupakointi, kiroilu, itsetyydytys ja seksuaalinen kanssakäyminen ovat valoisaan aikaan kiellettyä.

Mitä ramadanin aikana saa syödä?

Ramadanin aikana ei saa syödä lainkaan, vain nesteet on sallittu. Syöminen ja juominen on kielletty päivittäin auringon nousun ja laskun välisenä aikana.

Saako muslimit kuunnella musiikkia?

Islamilaisen musiikin kuunteleminen on kuitenkin sallittua, sillä kappaleet kertovat esimerkiksi tarinoita profeetoista.

Saako muslimit koskea koiraan?

Koiran on Allahin luoma eläin kuin kaikki muutkin eläimet ja jokaista luomusta on kohdeltava hyvin, lukuunottamatta joitakin ötököitä ja pieniä eläimiä, kuten torakoita ja rottia, joita on sallittua tappaa (ks. Sahih al-Bukhari 1828). “Älä tee harmia, äläkä vastaa harmilla.”