Mitä kannattaa syödä välipalaksi?

Välipalaan on hyvä sisällyttää kasviksia, hedelmiä tai marjoja, runsaskuituisia viljatuotteita, kuten täysjyväleipää, puuroa, täysjyvämuroja tai mysliä, laadukkaita proteiineja esimerkiksi maitotuotteista sekä ripaus hyvää rasvaa kasviöljyistä, levitteistä tai pähkinöistä.

Mikä on hyvä välipala laihduttajalle?

Useimmille riittää 100–-200 kilokalorin välipala. Välipalan energiasta noin 40–-50 prosenttia on hyvä koostua hiilihydraateista. Valitse runsaasti kuitua sisältäviä vaihtoehtoja, kuten hedelmiä, kokojyvätuotteita tai kasviksista esimerkiksi herneitä, kurpitsaa tai bataattia.

Onko puuro hyvä välipala?

Perinteinen kaurapuuro on loistava välipala, sillä se on täyttävä ja valmistuu todella nopeasti. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile maustaa kaurapuuro kanelilla ja muskottipähkinällä porkkanakakkupuuroksi. Myös mannapuuro valmistuu liedellä nopeasti. Tuorepuuron valmistaminen onnistuu vieläkin kätevämmin.

Milloin välipala kannattaa syödä?

Milloin välipala kannattaa syödä? Säännöllisen ateriarytmin tulisi koostua kolmesta pääateriasta: aamupala, lounas ja päivällinen. Tämän lisäksi jokaisen pääaterian välissä voidaan syödä välipala. Koska ruokahetkien välille ei saisi jäädä liian pitkää väliä, on suositeltavaa syödä 3-4 tunnin välein.

Onko omena hyvä välipala?

Millainen on terveellinen välipala? Välipalaksi sopii esimerkiksi hedelmä, kuten banaani, omena tai appelsiini. Hyvä vaihtoehto on ruisleipä, jonka päälle voi laittaa lehtisalaattia, juustoa ja kurkkua tai marjat ja luonnonjogurtti.

Mistä välipalasta saa energiaa?

Banaanit tai kuivatut banaanilastut. Banaani on täydellinen välipala ennen treeniä tai jopa sen aikana. Proteiinipatukat. Omena, riisikakut ja pähkinävoi. Pähkinät. Jogurtti. Hummus ja porkkana/selleri/paprikatikut. Murot. Bagelit.

Onko raejuusto hyvä välipala?

Raejuusto on näppärä välipala, mutta myös loistava kumppani ruoanlaitossa. Raejuusto sisältää paljon proteiinia ja sopii erityisesti urheilijoille tai kevyttä ruokavaliota noudattaville. Perinteisesti raejuustoa käytetään muun muassa salaateissa, uuniperunoiden täytteenä sekä tomaatti- ja sosekeittojen loppusilauksena.

Onko jogurtti hyvä välipala?

Vähärasvainen ja sokeriton luonnonjugurtti on terveellinen välipala. Ravitsemukselle tärkein valintaperuste on rasvan määrä, vinkkaa laillistettu ravitsemusterapeutti Jan Verho Terveystalosta. Luonnonjogurtti on melko hapanta ja sopii hyvin raikkaiden hedelmien kanssa.

Mikä laihduttaa eniten?

Eniten energiaa kuluttavat kestävyyslajit, kuten juoksu, hölkkä, soutu ja pyöräily, joten niiden harrastaminen on järkevää. Kuntosaliharjoittelu kuluttaa suhteessa vähän kaloreitavähemän energiaa samassa ajassa, mutta kasvattaa lihasmassaa. Isommat lihakset puolestaan kuluttavat enemmän levossa.

Missä Puurossa on vähiten kaloreita?

Kaurapuuro veteen, 1 dl kaurahiutaleita, 110 kcal. Kaurapuuro rasvattomaan maitoon, 1 dl kaurahiutaleita,198 kcal. Kaurapuuro ykkösmaitoon, 1 dl kaurahiutaleita, 205 kcal. Kaurapuuro kevytmaitoon, 1 dl kaurahiutaleita, 230 kcal.