Mitä muita rahoituslähteitä yrityksillä on käytettävissä pankkien lisäksi?

Yritykset voivat saada Finnverasta rahoitusta erilaisiin tarpeisiin, kuten esimerkiksi rakennus-, kone- ja laiteinvestointeihin, energia- ja ympäristöhankkeisiin ja käyttöpääoman rahoittamiseen. Rahoitusta voi saada myös olemassa olevan yrityksen ostoon.

Mitä tarkoittaa yrityksen rahoitus?

Yrityksesi oma rahoitus eli oma pääoma tarkoittaa yritykseen sijoittamaasi pääomaa, johon voi rahan lisäksi kuulua esimerkiksi kiinteistö tai kalusto. Yrityksesi tuottamat tulot kartuttavat pääomaa. Yrityksen kasvu edellyttää lähes aina myös ulkopuolista rahoitusta eli vierasta pääomaa.

Mikä on aloittavan yrityksen kannalta ensimmäinen paikka josta kannattaa kysyä yleensä rahoitusta?

Aloittavalle yritykselle on usein luontevinta hakea rahoitusta omasta pankista. Jos yritykseltäsi puuttuu pankin edellyttämiä vakuuksia, Finnveran alkutakaus voi olla ratkaisu pankkirahoituksen järjestymiseen.

Mikä on yrityksen tärkein rahan lähde?

Positiivinen kassavirta on tärkein yrityksen rahoitusmuoto. Sen avulla yritys voi rahoittaa muun muassa omia investointeja, velkojen lyhennystä tai osinkojen maksamista. Jos yrityksen tulorahoitus ei kata korvaamaan sen omia investointeja yritys ei ole tällöin omavarainen.

Mistä rahoitus aloittavalle yritykselle?

Aloittava yrittäjä voi hakea yritysrahoitusta useasta eri lähteestä. Tukea ja käynnistysavustuksia aloittavalle yrittäjälle antavat esimerkiksi TE-toimisto, Finnvera ja ELY-keskus. Tiedustele myös starttirahan myöntämisen mahdollisuutta paikallisesta TE-toimistostasi.

Saako uusi yritys lainaa?

Kyllä, uusi yritys voi saada lainaa, mikäli yrityksellä on uskottava liiketoimintasuunnitelma ja budjetti ja vakuuksia.

Mikä on yrityksen paras rahoituksen muoto?

Isompaa yrityslainaa hakevalle vakuudellinen pankkilaina on hyvä rahoitusvaihtoehto, jos pankki vain katsoo yrityksen luottokelpoisuuden ja vakuudet riittäviksi. Pankkilainaa ei ole tarkoitettu heikon maksukyvyn omaavalle yritykselle tai yrittäjälle, jolla ei ole esittää sopivia vakuuksia lainan saamiseksi.

Voiko Luottotiedoton saada yrityslainaa?

Mikäli yrittäjällä ei ole luottotietoja, ei hän voi saada lainaa henkilöyhtiölle eikä toimia lainan takaajana. Osakeyhtiölle voidaan kuitenkin myöntää laina joissakin tapauksissa, mikäli muiden osakkaiden ja yrityksen luottotiedot ovat kunnossa.

Mitä on Joukkorahoitus?

Mitä on joukkorahoitus? Joukkorahoitus on tapa kerätä rahoitusta henkilöiden ja organisaatioiden hankkeille sekä yritysten toimintaan. Rahoitus kerätään yleensä laajalta joukolta pieninä summina halutun rahoitusmäärän saavuttamiseksi.

Saako aloittava yrittäjä lainaa?

Saako aloittava yrittäjä lainaa? Kyllä, aloittava yrittäjä voi hakea vakuudetonta yrityslainaa yrityksen perustamista varten. Yrityslainaa ei myönnetä yritykselle, jolla ei vielä ole Y-tunnusta, mutta yrittäjä voi hakea lainaa yksityishenkilönä.