Mitä on beeta alaniini?

Beeta-alaniini on aminohappo, jonka ajatellaan yhdessä toisen aminohapon, histidiinin kanssa muodostavan karnosiinia, jonka puolestaan ajatellaan parantavan elimistön kykyä puskuroida happamuutta. Tämän puolestaan ajatellaan johtavan parantuneeseen suorituskykyyn hyvin kovatehoisissa suorituksissa.

Mitä karnosiini on?

Karnosiini (kutsutaan myös L-karnosiiniksi) on kahden aminohapon muodostama dipeptidi. Se hidastaa solujen vanhenemista ja sitä esiintyy lihaksissa, ihossa, aivoissa, maksassa ja munuaisissa. Ikääntymisen myötä karnosiinin määrä vähenee, mutta onneksi sitä voi ottaa lisäravinteen muodossa purkista.

Milloin ottaa beta-alaniini?

Sopiva päiväannos on 3-6 g päivässä 4-8 viikon ajan. Beeta-alaniinia voi kuitenkin käyttää vaikkapa kuuriluonteisesti, max. 12 viikkoa kerrallaan. Kolmen gramman päiväannos kannattaa jakaa kahteen erään aamulla ja päivällä otettavaksi.

Miksi beta-alaniini kihelmöi?

Beta-alaniini haitat Yksi beta-alaniinin tunnetuimmista haittavaikutuksista on kihelmöinti, joka saattaa esiintyä sen käytön yhteydessä. Tämä tunne johtuu siitä, että beta-alaniini lisää histidiinin määrää lihaksissa, mikä puolestaan lisää karnosiinin tuotantoa.

Mihin Karnosiinia käytetään?

Karnosiini on tehokas antioksidantti Ravintolisänä sitä käytetään esimerkiksi aivotoimintojen ja lihaskunnon normalisoimiseen. Sopiva annos on 250–1 500 milligrammaa päivässä. Karnosiini voi alentaa verenpainetta. Siksi on syytä olla varovainen, jos samaan aikaan käyttää verenpainelääkitystä.

Miten karnosiini vaikuttaa?

Karnosiini vähentää lihasten väsymistä ja lihaskipuja. Se vähentää lihasrevähdyksen riskiä ja edistää paranemista. ja alentaa kohonnutta verenpainetta tekemällä valtimoiden seinämät joustaviksi. Karnosiini tehostaa kreatiinin vaikutusta lihaksistossa.

Mistä saa Karnosiinia?

Karnosiini on kahden aminohapon, beeta-alaniinin ja histidiinin, muodostama dipeptidi, jota muodostuu maksassa. Ruoasta sitä saa pääasiassa lihasta. Karnosiinia löytyy paljon aivoista ja lihaksista. Ikääntymisen myötä karnosiinin tuotanto kuitenkin vähenee.

Onko Karnosiinista mitään hyötyä?

Karnosiinista voi olla hyötyä joidenkin sairauksien kuten diabeteksen hoidossa ja joidenkin lähteiden mukaan se myös poistaa kehosta raskasmetalleja. Omien kokemuksieni myötä karnosiini on tehokkain ihon anti-ageing lisäravinne ja siitä on myös muuta hyötyä minun kaltaisille aktiivi kuntoilijoille.

Onko Beta RR AM6?

Voimanlähteenä toimii legendaarinen Yamaha/Minarelli AM6 2-tahtikone, jota voi kutsua melkein pomminvarmaksi suorittajaksi. Menopuoli on siis varmasti kunnossa, mutta niin ovat myös jarrut. 260- ja 220 mm hydrauliset levyjarrut pysäyttävät mopon todella tehokkaasti ja turvallisesti.

Kuka on tohtori Tolonen?

Tohtori Tolonen on Suomalainen lääkäri ja tohtori, joka tutkii luonnonmukaisia hoitoja sekä ravitsemuslääketiedettä. Tohtori Tolonen on kehittänyt useita itsehoitovalmisteita sekä julkaissut kirjan.