Mitä karnosiini on?

Karnosiini (kutsutaan myös L-karnosiiniksi) on kahden aminohapon muodostama dipeptidi. Se hidastaa solujen vanhenemista ja sitä esiintyy lihaksissa, ihossa, aivoissa, maksassa ja munuaisissa. Ikääntymisen myötä karnosiinin määrä vähenee, mutta onneksi sitä voi ottaa lisäravinteen muodossa purkista.

Mihin karnosiinia käytetään?

Karnosiini on tehokas antioksidantti Ravintolisänä sitä käytetään esimerkiksi aivotoimintojen ja lihaskunnon normalisoimiseen. Sopiva annos on 250–1 500 milligrammaa päivässä. Karnosiini voi alentaa verenpainetta. Siksi on syytä olla varovainen, jos samaan aikaan käyttää verenpainelääkitystä.

Mitä beta alaniini tekee?

Beta-alaniini nostaa elimistön karnosiinitasoja, karnosiini puskuroi elimistössä olevaa happamuutta ja näin säilyttää hyvän pH-tasapainon kehossa. Vähentämällä maitohapon kertymistä lihaksiin harjoittelun aikana aikaansaadaan lihasten parempi kestävyys sekä pidennetty suorituskyky.

Mitä hyötyä Karnosiinista?

Karnosiini on lisäravinne, jota on käytetty mm. diabeteksen komplikaatioiden ehkäisyyn, ikääntymisen aiheuttamien muutosten hidastamiseen ja autismin hoitoon. Karnosiinia esiintyy elimistössä luonnostaan lihaksissa (mukaan lukien sydän), aivoissa ja muualla hermostossa. Karnosiini on voimakas antioksidantti.

Miten karnosiini vaikuttaa?

Karnosiini vähentää lihasten väsymistä ja lihaskipuja. Se vähentää lihasrevähdyksen riskiä ja edistää paranemista. ja alentaa kohonnutta verenpainetta tekemällä valtimoiden seinämät joustaviksi. Karnosiini tehostaa kreatiinin vaikutusta lihaksistossa.

Onko Karnosiinista mitään hyötyä?

Karnosiinista voi olla hyötyä joidenkin sairauksien kuten diabeteksen hoidossa ja joidenkin lähteiden mukaan se myös poistaa kehosta raskasmetalleja. Omien kokemuksieni myötä karnosiini on tehokkain ihon anti-ageing lisäravinne ja siitä on myös muuta hyötyä minun kaltaisille aktiivi kuntoilijoille.

Mitä beta kertoo?

Beta-kerroin mittaa osakkeen markkinariskiä. Kun beeta on yksi, osakkeen tuotto muuttuu samaa vauhtia kuin markkinoiden keskimääräinen tuotto. Kun kerroin on kaksi, sijoituskohteen riski on suurempi ja tuotto vaihtelee keskimäärin kaksinkertaisesti markkinoihin verrattuna.

Milloin ottaa beta alaniini?

Sopiva päiväannos on 3-6 g päivässä 4-8 viikon ajan. Beeta-alaniinia voi kuitenkin käyttää vaikkapa kuuriluonteisesti, max. 12 viikkoa kerrallaan. Kolmen gramman päiväannos kannattaa jakaa kahteen erään aamulla ja päivällä otettavaksi.

Mistä löytyy beta luku?

Beta kertoimet löytyvät kunkin osakkeen kohdalta esimerkiksi Yahoo:n sivuilta. Tulostuotto (tai sen kääntteisluku P/E) on yleensä kerrottu kunkin rahaston esitteessä tai yrityksen osavuotiskatsauksessa.

Kuka on tohtori Tolonen?

Tohtori Tolonen on Suomalainen lääkäri ja tohtori, joka tutkii luonnonmukaisia hoitoja sekä ravitsemuslääketiedettä. Tohtori Tolonen on kehittänyt useita itsehoitovalmisteita sekä julkaissut kirjan.