Mitä on smoothie?

Smoothie on pirtelön terveellisempi serkku. Siinä, missä pirtelön sekaan pyöräytetään jäätelöä, käytetään smoothiessa nesteenä esimerkiksi jogurttia, piimää, maitoa tai mehua. Yksinkertaisimmillaan smoothie syntyy muutamasta simppelistä raaka-aineesta, kuten banaanista, jogurtista ja kourallisesta marjoja.

Mitä mehua smoothieen?

Jos haluat erityisen kirpeää smoothieta, voit puristaa sen sekaan sitruunan, limen tai greipin mehua. Kokeile myös omenaa, päärynää, kiiviä, viinirypäleitä, mangoa, passionhedelmää ja muita hedelmiä. Kuivatut hedelmät, kuten taatelit, aprikoosit ja rusinat käyvät myös smoothieen ja antavat sille lisää makeutta.

Onko smoothie Terveellinen?

Smoothiet mielletään usein terveellisiksi juomiksi, mutta raaka-aineista riippuen juoma voi olla myös todellinen kaloripommi. Ravitsemuksen kannalta paras smoothie sisältää sopivassa suhteessa sekä kuitua että proteiinia. Hyvä smoothie pitää verensokerin tasaisena pitkään ja estää tehokkaasti mielitekoja.

Onko smoothie juoma?

Smoothiet ovat raikkaita juomia, jotka sopivat mainiosti aamupalaksi, brunssille, kevyeksi lounaaksi sekä välipalaksi.

Miten tehdä hyvä smoothie?

Smoothie kaipaa makua ja mausteita Smoothieen saa makeutta erilaisilla hedelmillä ja marjoilla. Jos pidät makeasta, lisää vielä tilkka hunajaa tai vaahterasiirappia. Myös kypsä banaani ja tuoreet taatelit ovat hyviä makeuttajia. Smoothie ei välttämättä kaipaa hedelmiä makeutukseen.

Onko smoothie hyvä välipala?

Smoothie on monipuolinen välipala, kiireisen arjen loistava mukaan napattava aamiainen ja monia muita terveellisempi jälkiruokavaihtoehto. Siksi se sopii mainiosti myös koululaisen välipalavalikoimaan.

Voiko porkkanaa laittaa smoothieen?

Pehmoiseen smoothieen uppoaa helposti yksi tai kaksi kourallista. Smoothieta tehdessä tehosekoittimeen nakataan usein hedelmiä ja marjoja, mutta raaka-aineeksi kannattaa kokeilla myös erilaisia salaatteja, vihanneksia sekä juureksia. Vaikka porkkanaa!

Miten tehdä banaani smoothie?

2 banaani . 2 dl maitoa. 2 dl maustamatonta jogurttia. 1 tl vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös tuoretta mangoa.

Onko smoothie hyvä aamupala?

Smoothie on hyvä vaihtoehto myös niille, jotka eivät yleensä pidä vihanneksista. Proteiinipitoinen, hedelmiä ja vihanneksia sisältävä smoothie-aamiainen on parhaimmillaan optimaalinen energianlähde ja täydellinen tapa aloittaa päivä.

Mitä laittaa Smoothieeseen?

Raikkautta smoothieihin tuovat happamat ja kirpeät hedelmät, kuten omena, appelsiini ja sitruunan- tai limetinmehu. Makeutta saa lisäämällä tehosekoittimeen banaania, melonia, mangoa tai vaikka hunajaa. Smoothieen voi myös ripotella mausteita. Inkivääri tuo juomaan potkua, vanilja lempeyttä ja minttu ihanaa raikkautta.