Mitä ovat eurooppalaiset arvot?

Euroopan unionin perusarvoja ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Nämä arvot yhdistävät jäsenvaltioita eikä unioniin voi kuulua yhtään maata, joka ei tunnusta näitä arvoja.

Mitä ovat EU-maat?

Euroopan unionin (EU) jäsenvaltiot ovat Suomi, Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Mitä Eurooppa on?

Eurooppa on maanosa pohjoisella pallonpuoliskolla Euraasian mantereen läntisessä viidenneksessä. Sitä rajaavat Atlantin valtameri lännessä, Pohjoinen jäämeri pohjoisessa, Uralvuoret ja Uraljoki idässä, Kaspianmeri, Kaukasusvuoret ja Mustameri kaakossa sekä Välimeri etelässä.

Onko Turkki EU:n jäsen?

Turkki on virallisesti EU:n jäsenehdokasmaa, mutta käytännössä neuvottelut ovat olleet jäissä jo useamman vuoden. Maa haki jäsenyyttä 1987 ja sai ehdokasmaan aseman 1999, ja varsinaiset jäsenyysneuvottelut aloitettiin 2005.

Onko Norja Euroopan unionissa?

Kaikki EU:n jäsenvaltiot kuuluvat Euroopan talous- ja rahaliittoon, mutta toistaiseksi 20 maata on ottanut käyttöönsä yhteisen rahan, euron (€). Schengen-alueeseen kuuluvat 23 EU:n jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein, Norja ja Sveitsi, jotka eivät ole EU-maita.

Onko Romania Schengen maa?

EU-maista Schengen-sopimukseen eivät kuulu Irlanti, Bulgaria, Kypros ja Romania.

Mitä ovat EU ja ETA-maat?

EU-maat: Belgia, Bulgaria, Espanja, Hollanti, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro. ETA-maat: Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Onko Ruotsi EU ssa?

Ruotsi. Tietoa Ruotsista ja sen toiminnasta EU:ssa. Maa liittyi jäseneksi Euroopan unioniin 1995 ja Schengen-alueeseen 2001.

Onko Turkki EU tai ETA maa?

Vastaus. ETA-valtiot ovat: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Latvia, Kreikka, Kroatia, Kypros, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Miksi EU:n lipussa on 12 tähteä?

Euroopan lipussa on 12 kullanvärisen tähden muodostama ympyrä sinisellä taustalla. Tähdet symboloivat Euroopan kansojen ihanteita: yhtenäisyyttä, solidaarisuutta ja harmoniaa. Lipussa olevien tähtien määrä ei liity jäsenvaltioiden lukumäärään.