Mitä ovat homeopaattiset lääkkeet?

Homeopatia tulee kreikan kielen sanoista “homeos” – samankaltainen ja “pathos” – sairaus tai kärsimys. Siten homeopatia tarkoittaa hoitamista samankaltaisella lääkeaineella joka aiheuttaa samankaltaiset oireet kuin ko sairaudessa tai kärsimyksessä.

Mikä on homeopaattinen valmiste?

Homeopatia on systemaattinen, kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa käytetään homeopaattisia lääkeaineita. Homeopaattiset lääkeaineet aktivoivat, tasapainottavat ja vahvistavat elimistön omaa vastustuskykyä.

Mihin silicea auttaa?

Silicea eli pii on hyvä lääkeaine homeopatiassa pitkään jatkuneissa vaivoissa. Vaikuttaa kehon tukikudoksiin. Ihon, kynsien, hiusten ja luuston kuntoon sekä imusolmukkeisiin. Silicea-potilas on hyvin viluinen, mutta hänellä on taipumusta runsaaseen hikoiluun.

Mistä voi ostaa homeopaattisia lääkkeitä?

Homeopaattisia valmisteita myyvät monet apteekit, terveyskaupat sekä terapeutit. Liikkeissä on usein myös homeopaatin vastaanotto tai henkilökunta on saanut homeopatian peruskoulutuksen. Jos oireet pysyvät homeopaattisen lääkkeen käytön aikana, tulee kääntyä lääkärin puoleen.

Onko homeopatia turvallista?

Onko homeopatia turvallista? On. Homeopatialla ei ole koskaan todettu olevan vakavia haitallisia vaikutuksia.

Mihin Pulsatilla auttaa?

Pulsatillaa pidetään erityisesti lasten ja naisten aineena. Pulsatillaa tarvitsevat ovat tulehdusherkkiä, heillä on usein yskää, nuhaa, korvatulehduksia ja allergioita. Eritteet ovat paksuja ja keltaisenvihreitä, joskus pahanhajuisiakin.

Onko Homeopatia tiedettä?

Tiedeyhteisön piirissä homeopatiaa pidetään uskomushoitona ja pseudotieteenä, ja sairauksien hoidossa sen teho vastaa lumelääkityksen (placebo) tehoa.

Missä voi opiskella homeopatiaa?

Koulutus. Homeopatian ammatillista koulutusta järjestetään Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Homeopatian perusteita itsehoitoon voi opiskella lyhytkursseilla tai koulujen 1-vuotisella homeopatian perusteet kurssilla.

Mitä piihappo on?

Piihappo on yhteisnimitys muutamalle piin, vedyn ja hapen yhdisteille, joiden kemialliset kaavat ovat muotoa [SiOx(OH)4-2x]n. Tärkeimmät piihapot ovat: ortopiihappo (H4SiO4) metapiihappo (H2SiO3)

Mistä saa Piioksidia?

Piioksidia on muun muassa pöytäsuolassa, oluessa, viinissä ja keitoissa. Kyseinen yhdiste on mineraali, joka on käytännössä hiekkaa.