Mikä on Raakavegaani?

Raakavegaanisessa ruokavaliossa ravintoa ei kuumenneta koskaan yli 45 asteen. – Pääosin ruokavalioni koostuu vihanneksista, hedelmistä, marjoista ja siemenistä. Helppoa, puhdasta ja pelkistettyä ruokaa.

Miksi ihmiset on Vegaaneja?

Veganismilla ja kasvissyönnillä on pitkät perinteet kautta maailman. Erilaisia syitä ryhtyä vegaaniksi voivat olla mm. eläinten oikeudet, eläinten olot, oma terveys, ympäristövaikutukset ja myös henkiset tai uskonnolliset syyt. Veganismi käy kaikenlaisille ja kaikenikäisille ihmisille.

Onko maitoproteiini vegaani?

Maito voi kulkea myös nimellä voi, hera, maitoproteiini, kaseiini, laktoosi, juusto. Kananmunat (keltuainen tai valkuainen, joskus myös nimellä albumiini) eivät myöskään kuulu vegaaniseen ruokavalioon. Hunajan lisäksi mehiläistuotteita voi löytyä nimillä siitepöly, kuningatarhyytelö, propolis.

Mitä vegaani syö ja mitä ei syö?

Vegaanisella ruokavaliolla ei käytetä lihaa, kanaa, kalaa, kananmunaa tai mitään muita eläinperäisiä ruokia. Siinä missä kasvisruokavalio voi henkilöstä riippuen sisältää esimerkiksi kalaa, kananmunaa tai lehmänmaitotuotteita ei vegaaninen ruokavalio sisällä näistä mitään.

Mikä on Raakaruoka?

Raakaruuaksi sanotaan puhtaista, mahdollisimman vähän prosessoiduista aineksista tehtyä ruokaa, jota ei kypsennetä yli +47 asteen. Alhaisen kypsennyslämpötilan vuoksi monet entsyymit ja vitamiinit säilyvät raakaruuassa paremmin kuin kypsennetyssä ruuassa.

Mikä on elävä ravinto?

Elävä ravinto on yksi raakaravinnon ruokavalio, jossa nautitaan vain kypsentämätöntä, tuoretta ja mahdollisimman vähän jalostettua kasvisruokaa. Ruokavalio koostuu lähinnä hedelmistä, vihanneksista, pähkinöistä ja siemenistä. Öljyä, suolaa ja etikkaa ei käytetä lainkaan.

Miten vegaani saa proteiinia?

Hyviä kasviperäisiä proteiinin lähteinä ovat muun muassa pavut, linssit, herneet, tofu, seitan, pähkinät ja siemenet sekä monenlaiset näistä raaka-aineista valmistetut tuotteet. Lisäksi täysjyväviljat ovat tärkeä lähde muiden ravintoaineiden ohessa myös proteiinille.

Miksi vegaani ei käytä villaa?

Vankasta asemastaan huolimatta villa ei kuitenkaan sovi materiaaliksi kaikille. Esimerkiksi vegaanit eivät käytä lainkaan eläinperäisiä tuotteita, joihin myös villalanka kuuluu. Toisille pehmeinkin merinovilla voi aiheuttaa iho-oireita.

Mitä haittaa on olla vegaani?

Muita vegaaniruokavalion haittoja ovat ruokamyrkytykset, allergiat ja hampaiden eroosio. Jotkut vegaanit myös kieltäytyvät rokotuttamasta lapsiaan, jolloin lapsen sairastumisriski kasvaa.

Saako vegaani syödä kananmunaa?

Vegaanin ruokavalioon ei kuulu: Vegaanit eivät syö muitakaan eläinkunnan tuotteita, kuten kananmunia, hunajaa, maitoa, voita, juustoa tai muita maitotuotteita. Vegaanit eivät myöskään syö ruokia, joissa on liha-, kala-, tai kanalientä, liivatetta tai eläinrasvoja.