Mitä pukea ratsastukseen?

On hyvä pukeutua paksuun takkiin, jonka voi riisua ratsastuksen ajaksi, ettei tunnin jälkeen tule kylmä. Housujen pitää olla sellaiset, että ne eivät nouse polveen ruttuun, kesällä esim. leggingsit, talvella housut, joissa on lenkki kantapään alle ovat oivat ratsastushousut aloittavalle ratsastajalle.

Millä kengillä voi ratsastaa?

Ratsastuksessa käytetään erilaisia varusteita ja välineitä, mutta alkuun tarvitset oikeastaan vain kypärän. Ja senkin voit lainata tallilta. Jalkineeksi kelpaavat hyvin kumisaappaat tai muut leveä- ja matalakorkoiset kengät. Ratsastushousuiksi soveltuvat kaikki materiaalit, jotka joustavat eivätkä ole liukkaita.

Miksi Ratsastushousuja käytetään?

Ratsastushousujen tarkoituksena on tehdä ratsastuksesta mukavampaa ilman ikäviä hiertymiä ja saumojen aiheuttamia hankaumia. Housujen saumojen tuleekin olla sellaisissa kohdissa etteivät ne aiheuta hankaumia. Ratsastushousujen hankinta kannattaa tehdä hartaasti, jotta löytyy juuri sinulle oikeat ja istuvat housut.

Mitä varusteita ratsastaja tarvitsee?

Kilparatsastaja tarvitsee luokkansa sääntöjen mukaiset varusteet. Niitä on kaikkia mahdoton käydä tässä läpi, mutta varsin tavallista on, että kilpailuissa tarvitaan ratsastustakki, vaaleat ratsastushousut, saappaat ja solmuke. Takin alla saa käyttää turvaliiviä ja alle 22-vuotiaan ratsastajan tulee käyttää kypärää.

Voiko Lenkkareilla ratsastaa?

Saavuthan paikalle ratsastukseen sopivissa vaatteissa, kuten joustavissa pitkälahkeisissa housuissa sekä ratsastuskengissä tai kengissä joissa on pieni korko kannassa, kuten kumisaappaissa (lenkkareilla ei voi ratsastaa).

Voiko ratsastuksen aloittaa aikuisena?

Ratsastuskouluja on lähes jokaisella paikkakunnalla. Ratsastus sopii kaikenikäisille. Suomessa on noin 160 000 ratsastuksen harrastajaa, ja aikuisten harrastajien osuus on kasvussa.

Voiko 100kg ratsastaa?

Hevosta ei ole luotu kantamaan isoa painoa, ja se voi oireilla vakavasti selkä- ja jalkakivuilla liian ison painon takia. Eläinlääkärit suosittelevat ratsastajan maksimipainoksi n. 17 % hevosen omasta painosta.

Voiko ratsastaa ilman hanskoja?

Ratsastushanskoja on hyvä käyttää, jotta välttyy hankaumilta tai palovammoilta. Jotkut ratsastajat pitävät kuitenkin ratsastamisesta ilman hanskoja. Talvella suurin osa kuitenkin käyttää hanskoja jotka saattavat olla niin paksuja, että minkäänlainen näpertäminen tai ohjista kiinni pitäminen on hankalaa.

Onko hevonen pakko Kengittää?

Pääsääntöisesti säännöllisessä käytössä olevat hevoset ja ponit tarvitsevat kenkiä estämään kavioiden liiallista kulumista. Kengityksen tarkoituksena on suojata kaviota ja sen sisäosia, säilyttää kavion muodot, jalka-asennot ja liikeradat ideaaleina sekä estää kavioita luiskahtamasta jäisellä alustalla.

Onko ratsastus hyvää liikuntaa?

Monet ihmiset kuvittelevat, että ratsastus ei ole mitään liikuntaa. Se kuitenkin parantaa kuntoa, tasapainoa, rytmitajua ja on hyväksi selälle. Ratsastusta voi harrastaa ympäri vuoden. Sitä voi yleensä harrastaa niin kaupungissa kuin maaseudullakin.