Mitä tarkoittaa housut?

Housut ovat alaraajoja paitsi jalkateriä suojaamaan tarkoitettu vaatekappale. Housujen yläosa on vyötäröllä, alaosa koostuu kahdesta lahkeesta, jotka peittävät erikseen molemmat jalat. Housut pysyvät jalassa yleensä vyön tai olkainten avulla.

Onko shortsit housut?

Shortsit tai sortsit ovat lyhytlahkeiset (engl. short = lyhyt) housut. Joidenkin sortsien lahkeet ulottuvat pohkeiden puoliväliin asti, mutta shortsit eivät kuitenkaan peitä jalan koko pituutta.

Milloin naiset alkoivat käyttää housuja?

Länsimaissa naisten housujen käytöstä tuli sosiaalisesti hyväksyttyä vasta 1900-luvun puolivälissä. Naiset ovat historian saatossa kulkeneet housuissa useissa kulttuureissa. Esimerkiksi muinaisessa Kiinassa naiset käyttivät housumaisia vaatteita, ja vuoden 470 eaa.

Onko legginsit housut?

– Leggingsit erottaa housuista se, että ne ovat hyvin myötäilevät ja materiaali on harvoin täysin läpinäkymätön. Ne ovat ikään kuin jossain housujen ja sukkahousujen välimaastossa. Leggingsit ovat materiaaliltaan erilaiset, eli ne eivät ole housut, Saukkola selventää.

Mitä tarkoittaa housut kintuissa?

Papa pohtii pyöräkaupan tilaa näin: – Olisi toivottavaa, että asia ei olisi näin, sillä tulla yllätetyksi housut kintuissa tarkoittaa tilannetta, jossa asianomainen on tekemässä jotakin hyvin noloa tai kiellettyä ja tulee yllätetyksi itse teossa. Avoimeksi jää, mitä noloa läskipyörien kauppaan liittyy.

Mikä on Culottes housut?

Culottes-housut ovat hieman vajaamittaiset kangashousut, joissa on usein melko runsaasti leveyttä koko suoran lahkeen mitalta. Culottes-housumallin juuret ovat 70-luvulla. Housut ovat tehneet paluun viime vuosina kansainvälisten somevaikuttajien ja tyyli-ikonien hehkutuksen myötä.

Miksi housut Sana on monikossa?

Housut ovat tulleet Suomessa käyttöön viimeistään keskiajalla eli ennen 1500-lukua. Niihin viittaava sana on lainattu muinaisruotsin sanasta hosa, joka on alun perin tarkoittanut putkimaista sukkaa tai polven yli ulottuvaa sääriverhoa. Niitä on tietysti tarvittu kaksi kappaletta, yksi molempiin jalkoihin.

Pitääkö housut pestä väärinpäin?

– Ei siitä nyt haittaakaan ole, mutta ei nyt kaikkia tarvitse kääntää nurinpäin, alusvaatteita ja sukkia esimerkiksi ei tarvitse kääntää väärinpäin. Nurinkääntöä kuitenkin suositellaan vaatteille, joissa on printtejä, kuvioita tai koristeita. Farkut ja housutkin Jerkku kääntäisi pesua varten.

Miksi naiset käyttävät hameita?

Myös naistenlehdet määrittelivät naisten housujen käytölle selkeät rajat. Kotirintaman arki edellytti naisilta käytännöllistä pukeutumista, mutta naisille huomautettiin, että miehet voivat paheksua housujen käyttöä. Siksi naisia neuvottiin käyttämään hametta, kun mies on rintamalta lomalla.

Voiko Legginsejä käyttää Housuina?

Sukkahousuja paksummat legginsit ovat yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista, sillä niitä voi käyttää niin muiden vaatteiden alla kuin sellaisenaan. Vaikka yhä edelleen kiistellään, voiko legginsejä käyttää housujen asemasta, on nykymuoti hyvin sallivaa tämän suhteen.