Mitä ruokia kannattaa välttää imetyksen aikana?

Imetyksen aikana suositellaan vältettävän joitakin riskielintarvikkeita tai ruoka-aineita, kuten haukea, pellavansiemeniä, korvasieniä ja yrttivalmisteita niiden haitallisten aineiden takia. Tämän lisäksi on hyvä noudattaa yleisiä ruoanvalmistusohjeita ruokamyrkytysten välttämiseksi.

Saako imettävä syödä lakritsia?

Lakritsi- ja salmiakkimakeiset sisältävät glykyrritsiiniä, jonka turvallista käyttömäärää ei tiedetä. Pienet annokset (esimerkiksi annos lakritsijäätelöä tai muutama makeinen) eivät ole haitallisia.

Mitä juoda kun imettää?

Sopivia juomia ovat rasvaton maito, piimä, tee, vähäsokeriset laimeat mehut ja vesi. Runsas kahvin juonti saattaa tehdä lapsen levottomaksi, sillä kofeiini kulkeutuu osittain rintamaitoon. Hampaiden reikiintymisen ehkäisemiseksi kannattaa yöimetyksen yhteydessä juoda vettä sokeripitoisten juomien sijaan.

Saako imettäessä juoda kahvia?

Runsasta kahvin juontia (yli 2 kupillista päivässä) kannattaa välttää, koska kofeiini kulkeutuu rintamaitoon. Erityisesti yöimetyskerroilla kannattaa suosia juomana vettä. Yöllä sylkeä erittyy vähemmän kuin päivällä, joten sokeriset juomat reikiinnyttävät helposti hampaita.

Pitääkö imetyksen jälkeen röyhtäyttää?

Pikkulapsi nielee syödessään myös ilmaa. Siksi häntä on hyvä yrittää röyhtäyttää imetyksen tai pulloruokinnan jälkeen.

Saako imettävä syödä Maksalaatikkoa?

Maksaruo- kien, kuten pihvien, maksakastikkeen ja maksalaatikon syöntiä vältetään kokonaan. Maksaruoat sisältä- vät korkeita A-vitamiini ja raskasmetallipitoisuuksia.

Voiko imettävä äiti syödä sushia?

Siksi myös sushin syömistä pitäisi välttää, sillä sushi sisältää yleensä raakaa kalaa. Näiden raakojen tuotteiden syömistä tulisi välttää listeriabakteerin riskin vuoksi.

Voiko imettävä äiti juoda alkoholia?

Alkoholinkäytön turvallista rajaa imetysaikana ei ole voitu määritellä, joten alkoholin nauttimista imetysaikana on suositeltavaa välttää. Jos haluaa silloin tällöin juoda saunaoluen tai lasin viiniä, se ei nykytiedon mukaan ole vauvalle haitallista.

Miksi haukea ei saa syödä imettäessä?

Lapset, nuoret ja hedelmällisessä iässä olevat voivat syödä järvestä tai merestä pyydettyä haukea vain 1–2 kertaa kuussa. Raskaana olevien ja imettävien äitien ei pitäisi syödä haukea ollenkaan, koska se kerää elohopeaa.

Voiko krapulassa imettää?

Satunnainen, kohtuullinen alkoholinkäyttö ei estä imetystä. – Yksi annos nostaa veren ja sitä kautta rintamaidon alkoholipitoisuutta hyvin vähän. Rintamaidon kautta vauva saa siis äärimmäisen pienen määrän alkoholia. Yksi alkoholiannos ei ole este imetykselle, imetystutkija Riikka Ikonen vahvistaa.