Mitä tarkoittaa velan erääntyminen?

Velkakirjan erääntyminen tarkoittaa ajankohtaa, jolloin velallinen on velvollinen maksamaan velkakirjassa täsmennetyn velan. Jos suoritus on tehtävä tiettynä päivänä, kutsutaan tätä päivää eräpäiväksi tai erääntymispäiväksi.

Mitä tarkoittaa kun lasku on erääntynyt?

Erääntynyt lasku, erääntynyt saatava Jos et ole maksanut laskua (velkaa) viimeistään eräpäivänä, velka on erääntynyt ja olet velvollinen maksamaan sen.

Mitä on eräpäivä?

Mikä on eräpäivä? Laskun eräpäivällä tarkoitetaan sitä päivää, jolloin maksusuoritus on viimeistään tehtävä. Rahan ei siis tarvitse olla velkojan käytettävissä vielä eräpäivänä, mutta lasku on kuitenkin todistettavasti maksettava viimeistään eräpäiväksi merkittynä päivänä.

Mitä jos laskun maksaa eräpäivän jälkeen?

Laskun eräpäivän jälkeen sinulla on vielä kaksi viikkoa aikaa maksaa lasku, ennen kuin myöhästymisestä tulee mitään seurauksia. Ei siis haittaa mitään jos maksat laskusi muutama päivä eräpäivän jälkeen, kunhan maksu on maksettu 14 päivän sisällä.

Missä ajassa velka vanhenee ulosotossa?

» Lakipuhelin neuvoo – Soita 0600 12 450 » Ulosotossa oleva velka vanhenee pääsääntöisesti viiden vuoden kuluttua siitä, kun velasta on annettu tuomio, josta ei enää saa valittaa ylempään tuomioistuimeen, tai siitä, kun ulosoton aloittamiselle on ollut jokin muu peruste.

Onko velan maksamatta jättäminen rikos?

Onko laskun maksamatta jättäminen rikos? Laskun maksamatta jättäminen ei ole rikos, mutta maksamattomasta laskusta voi aiheutua muita seurauksia, kuten perintäkuluja, maksuhäiriömerkintä tai ulosotto.

Mikä on erääntyvä maksu?

Erääntyvät maksut on ryhmitelty veloitustileittäin. Näet kuinka paljon maksuja tililtäsi veloitetaan eräpäivinä sekä lopussa myös kaikki erääntyvät maksusi yhteensä. Erääntyvät ulkomaanmaksut näytetään omana ryhmänään.

Paljonko lasku voi olla myöhässä?

Kuluttaja-asiakkaille saa lain mukaan lähettää maksuhuomautuksen, kun maksu on myöhässä 14 päivää. Muistutuksen yhteydessä kannattaa ilmoittaa selkeästi, että jos laskua ei makseta määräpäivään mennessä, saatava laitetaan perintään.

Montako päivää myöhässä laskun voi maksaa?

Laskun eräpäivän jälkeen on vielä kaksi viikkoa aikaa maksaa lasku, ennen kuin se aiheuttaa muita seuraamuksia. Käytännössä sillä ei ole merkitystä vaikka maksaisi laskun muutaman päivän jälkeen eräpäivästä, kuitenkin lasku pitää muistaa maksaa viimeistään 14 päivän sisällä.

Voiko eräpäivä olla heti?

Jos eräpäivästä ei ole erikseen sovittu, lasku on maksettava kuukauden kuluessa sen lähetyksestä. Yritys ja kuluttaja voivat sopia myös maksusta eräpäivän jälkeen. Tästä ei saa kuitenkaan periä kuluja tai korkoa, mikäli laskulla ei ole vähintään 14 vuorokauden maksuaikaa.