Mikä on maksun eräpäivä?

Laskun eräpäivällä tarkoitetaan sitä päivää, jolloin maksusuoritus on viimeistään tehtävä. Rahan ei siis tarvitse olla velkojan käytettävissä vielä eräpäivänä, mutta lasku on kuitenkin todistettavasti maksettava viimeistään eräpäiväksi merkittynä päivänä.

Mikä on laskun maksuaika?

Kuluttajalle käytetään yleensä 14 vuorokauden maksuehtoa, mikä tarkoittaa sitä, että lasku on maksettava viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä tai laskuhetkestä, jos lasku tulee jälkikäteen. Joskus maksuaika voi olla lyhyempikin, mikäli tähän on asianmukainen syy.

Mitä tapahtuu jos ei maksa laskua eräpäivänä?

Jos laskusi jää maksamatta, lähettää velkoja sinulle ensin maksumuistutuksen. Jos et edelleenkään maksa laskua, asia voi siirtyä perintätoimistolle, joka lähettää sinulle 1-2 perintäkirjettä. Laskun eräpäivän jälkeen on velkojalla oikeus periä viivästyskorkoa koko perinnän ajalta.

Pitääkö laskut maksaa eräpäivänä?

Kuluttajan on maksettava lasku viimeistään laskuun merkittynä eräpäivänä. Kuluttajansuojalaissa (KSL 5 luvun 24 §) on määrätty, että maksu katsotaan tapahtuneeksi sinä päivänä, jona pankki tai posti on hyväksynyt ostajan asianmukaisen maksutoimeksiannon.

Mikä on normaali maksuaika?

Maksuaikaa ei ole määritelty laissa, mutta tavallisesti kuluttajan kohdalla sovelletaan 14 vuorokauden maksuehtoa, mikä tarkoittaa sitä, että kuluttajan on maksettava lasku viimeistään 14 päivän kuluessa ostohetkestä tai laskuhetkestä, jos lasku tulee jälkikäteen.

Mitä jos maksaa laskun 3 päivää myöhässä?

Laskun eräpäivän jälkeen sinulla on vielä kaksi viikkoa aikaa maksaa lasku, ennen kuin myöhästymisestä tulee mitään seurauksia. Ei siis haittaa mitään jos maksat laskusi muutama päivä eräpäivän jälkeen, kunhan maksu on maksettu 14 päivän sisällä.

Mitä tarkoittaa laskun maksuehto?

Maksuehto tarkoittaa sitä, kuinka monta päivää asiakkaallasi on aikaa maksaa laskusi. Yleisin maksuehto on 14 päivää, muita käytettyjä maksuehtoja ovat esim. 7 päivää, 21 päivää ja 30 päivää. Maksuehdon viimeistä päivää sanotaan eräpäiväksi.

Miten lasketaan maksuehto?

Maksuehto voi olla esimerkiksi: 14 pv netto (maksuaika on 14 päivää laskun päivämäärästä) 7 pv – 2 %, 14 pv netto (maksuehto sisältää kaksi vaihtoehtoa: Jos maksaa 7 päivän kuluessa, niin saa 2 % alennusta. Jos maksaa myöhemmin, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluttua, niin maksaa laskun loppusumman ilman alennusta.

Mistä päivästä eräpäivä lasketaan?

Laskun päivä on ensisijaisesti laskun kirjanpidollista kohdistamista varten. Laskun eräpäivä, on päivä, jolloin lasku tulisi viimeistään maksaa. Laskun arvopäivä on päivämäärä, josta lasketaan eräpäivä (arvopäivä plus maksuehto)

Montako Maksumuistutusta tulee?

Kuluttajalle maksumuistutus on juurikin muistutus siitä, että lasku tulisi maksaa. Yleensä maksumuistutus on 5 euron luokkaa. Se, montako maksumuistutusta ennen maksuvaatimusta laskun maksaja tulee saamaan, ei voida taata. Ennen maksuvaatimusta tulee kuitenkin tulla aina vähintään yksi maksumuistutus.