Mitä tekee stylisti?

Stylisti tai stailaaja vastaa mainos- ja muotikuvauksissa sekä muotinäytöksissä käytettävien mallien tai muiden esiintyjien kampauksesta, maskeerauksesta ja vaatetuksesta. Stylistit toimivat yleensä freelancereina tai yrittäjinä, ja monet työskentelevät myös yksityishenkilöiden tyyli- ja pukeutumisneuvojina.

Miten tulla Stylistiksi?

Stylistiksi opiskelu eri oppilaitoksissa Stylistin ammattiin voi päätyä varsin erilaisia opintopolkuja pitkin. Stylistikoulutusta järjestetään osassa käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksissa tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmassa, jolloin tutkintonimikkeenä on artesaani.

Mitä tarkoittaa Fast Fashion?

Pikamuoti (engl. fast fashion) on muodin, erityisesti vaatetus- ja asusteteollisuuden, nouseva haara, johon liittyvät halvat hinnat, jatkuvat uutuudet sekä nopea tavaran kierto. Varastoja ei käytännössä ole, vaan tuotteet siirtyvät tehtailta suoraan myymälöihin.

Missä voi opiskella muotia?

Vaatetusalan opintoja voit suorittaa Suomessa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa tai Lapin yliopistossa. Moni alasta kiinnostunut hankkii koulutuksensa myös ulkomailta.

Mikä on Slow Fashion?

Slow Fashion eli hidas muoti Slow Fashion –termin on luonut tutkija Kate Fletcher vuonna 2007. Termin tarkoitus on selittää ilmiötä, joka on muodostunut pikamuodin (Fast Fashion) rinnalle. Pikamuodissa tuotteet ovat halpoja, ja niiden kierto tehtaasta kuluttajalle ja lopulta jätteeksi on todella nopea.

Mitä tarkoittaa baggy?

löysä {adj.} löysänä roikkuva {adj.}

Mitä Fast tarkoittaa?

FAST tulee englanninkielisistä sanoista face (kasvot), arms (kädet), speech (puhe) ja time (aika). F: Pyydä henkilöä hymyilemään. Yleensä aivoverenkiertohäiriöstä kärsivä ei pysty hymyilemään, vaan toinen suupieli jää alaspäin tai kasvot ovat ilmeettömät.

Mitä tekee Muotiassistentti?

Muotiassistentti toimii muodin alalla assistentin tehtävissä. Muotiassistentti hyödyntää tietoa muodin ja muotoilun historiasta sekä uusimpia trendejä ja visuaalisuutta työtehtäviensä mukaisesti. Muotiassistentti ymmärtää vaatteen valmistuksen prosessin ja tekee yksinkertaisia ompelutehtäviä.

Kauanko insinöörin koulutus kestää?

Insinöörin koulutus on 4-vuotinen tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkinto, joka valmentaa lähinnä teollisuuden ja hallinnon työnjohto-keskijohtotason tehtäviin.

Miksi kannattaa opiskella?

Opiskelun avulla voi päästä työelämään, vaihtaa uransa suuntaa, työllistyä toiselle alalle, erikoistua uuteen ammattiin tai päivittää osaamistaan. Työelämä muuttuu vauhdilla ja unelmien ammattikin voi olla eri nelikymppisenä kuin se oli nuorena. Joskus työelämän käänteet voivat viedä myös työttömäksi.