Mitä temppuja voi tehdä trampoliinilla?

– Maallahan voi tehdä kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, tasapainoharjoittelua ja muuta akrobatiaa, mikä toimii lämmittelynä, mutta myös kehittää temppujen teossa, Salla vinkkaa. Hyppiä tulisi aina yksin, jottei synny trampoliini-slangilla sanottua ”buustaus”-efektiä – eli toisen pompauttamista liian suureen vauhtiin.

Mitä hyötyä Tasapainolaudasta on?

Säännöllinen tasapainolaudan käyttö on oiva tapa vahvistaa keskivartalon, pohkeiden, nilkan ja jalkapöydän lihaksia sekä parantaa tasapainoa ja liikkuvuutta. Tasapainon parantamisesta on hyötyä monessa lajissa ja kuntoilussa.

Voiko trampoliinilla nukkua?

Yö taivasalla on jo itsessään elämys, mutta tiesitkö, että yön voi nukkua myös trampoliinilla? Trampoliinilla nukkuminen on hauska aktiviteetti niin pienille lapsille, teineille kuin aikuisillekin. Voit viettää laatuaikaa koko perheen voimin trampoliiniteltassa tai nukkua makuupusseissa tähtitaivasta katsellen.

Voiko trampoliinin jouset laittaa ristiin?

Jousia ei ole suunniteltu ristiin asennettavaksi, sillä se venyttää ja löysyttää jousia nopeammin ja vaurioittaa trampoliinin maton kiinnikkeitä sekä runkoa. Ristiinasennetut jouset vahingoittavat myös jousen pinnoitetta, mikä johtaa ennenaikaiseen ruostumiseen.

Miten voi parantaa tasapainoa?

Tasapainoa voi treenata esimerkiksi kävelemällä epätasaisella tai pehmeällä metsäpolulla tai harrastamalla tanssia, hiihtoa tai pallopelejä. Tasapainoharjoituksissa kehitetään näkö- ja tuntopalautetta ja tasapainoelimen toimintaa. Tasapainoa voi harjoitella kotona ilman sen kummempia välineitä.

Mikä heikentää tasapainoa?

Ikääntyminen, sairaudet ja vammat voivat heikentää aistien, lihasten tai hermoston toimintaa. Tämän seurauksena kaatumistapaturmien riski kasvaa. Tasapainoon vaikuttavia tekijöitä aistien ja hermoston toiminnan lisäksi ovat esimerkiksi ravitsemustila, alkoholin käyttö ja lääkitys.

Missä sijaitsee tasapaino?

Tasapainoelin (vestibulaarielin) on kolmiulotteisesti kehon asentoa ympäristössä havainnoiva aparaatti. Se sijaitsee sisäkorvassa, josta 8. aivohermo välittää tiedon aivoihin. Molemmissa sisäkorvissa on oma tasapainoelimensä.

Mitä trampoliinin alle?

Trampoliini pitää sijoittaa pehmeälle alustalle, eli ei asfaltille, kiveykselle tai kivituhkalle. Trampoliinia ei saa laittaa myöskään hiekka-alustalle, jotta hiekka ei kulkeutuisi trampoliinille. Nurmikko ei kuitenkaan tykkää trampoliinista, mikä varjostaa sitä. Nurmikko kellastu, kun se ei saa tarpeeksi aurinkoa.

Saako märällä trampoliinilla hyppiä?

Trampoliinilla hyppimiseen liittyy riskejä, mutta jos ottaa ne huomioon, trampoliini ei ole vaarallinen. Trampoliinilla ei siis saa hyppiä, jos se on märkä. Myös rikkinäisen trampoliinin käyttöä pitää välttää.

Voiko taloyhtiö kieltää trampoliinin?

Mikäli trampoliini sijaitsee asunto-osakeyhtiön pihalla, esimerkiksi rivitaloyhteisössä, taloyhtiökään ei voi trampoliinia kieltää, jos piha on selvästi rajattu huoneiston haltijan yksinomaiseen käyttöön.