Mitä tuoteselosteessa pitää olla?

Useimmiten tuoteselosteen täytyy kertoa tuotteen sisältö tai ainesosat, valmistuspäivä, viimeinen käyttöpäivä, käyttö- tai varastointiohjeet, valmistaja ja markkinoija. Tuoteselosteessa voi lukea myös erilaisia varoituksia.

Missä tuotteissa on parasta ennen merkintä?

Parasta ennen -päiväyksen löydät esimerkiksi pakasteista, säilykkeistä, jauhoista ja hapanmaitotuotteista. Älä heitä automaattisesti tuotetta roskiin, vaikka parasta ennen -päiväys olisi jo mennyt!

Mitä kaikkea elintarvikkeen pakkaus kertoo?

Mitä pakkaus kertoo? Jokaisessa pakkauksessa pitää olla – elintarvikkeen nimi – tuotteen valmistajan, pakkaajan tai myyjän yhteystiedot – sisällön määrä – ainesosaluettelo eli lista aineista, joita elintarvikkeessa on – päiväysmerkintä.

Onko kaneli allergeeni?

Kaneli ja inkivääri kuuluvat herkistäviin mausteisiin. Onneksi niiden aiheuttamat reaktiot eivät yleensä ole kovin voimakkaita. Kaneliallergia on koivun ristiallergia eli jos henkilö on allerginen koivulle niin on melko usein hän on sitä myös kanelille.

Mikä on elintarvike?

Elintarvikkeisiin kuuluu kaikki suun kautta nautittava, joka ei ole lääkeainetta. Kasvi- ja eläinkunnan tuotteiden lisäksi elintarvikkeisiin luetaan kuuluvaksi juomavesi ja alkoholi. Elintarvike-nimitys esiintyy Suomen lainsäädännössä ensimmäisen kerran vuoden 1941 elintarvikelaissa.

Onko valmistusmaa pakollinen?

Lihan merkinnät Makkaroista ja muista kypsistä lihavalmisteista tulee ilmetä valmistusmaa, mutta raaka-aineen alkuperän ilmoittaminen ei ole pakollista.

Saako Päiväysvanhaa ruokaa myydä?

2. Saako kauppa myydä ja voiko kuluttaja syödä päiväysvanhoja elintarvikkeita? – Kauppa saa myydä ja kuluttaja nauttia ”parasta ennen” -päiväyksen vanhoja tuotteita. Sen sijaan ”viimeinen käyttöpäivä” -merkinnällä varustettua elintarviketta ei saa enää myydä eikä sitä pidä syödä merkityn päiväyksen jälkeen.

Meneekö lisäravinteet vanhaksi?

Vitamiinit, luontaistuotteet ja muut ravintolisät säilyvät vielä pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, mutta niiden teho hiipuu ajan mittaan. Vitamiinien ja ravintolisien säilyvyyteen voit myös vaikuttaa itse oikealla säilytyksellä: Tarkista tuotteen pakkauksesta parasta ennen -päiväys ja säilytysohjeet.

Voiko vanhentuneita muroja syödä?

Oikein säilytettyjä murojakin voi syödä kuukausia parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Monet muutkin kuivatuotteet, kuten näkkileipä, säilyvät syömäkelpoisina jopa vuosia.

Mitä merkintöjä elintarvikkeen pakkauksessa tulee olla?

Elintarvikkeen pakkauksessa tai sen etiketissä tulee olla ainakin seuraavat tiedot: Elintarvikkeen nimi. Ainesosaluettelo. Allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet korostettuna (ainesosaluettelossa)