Mitä voikukka sisältää?

Voikukka on arvokas luonnonkasvi, joka sisältää paljon erilaisia vitamiineja ja kivennäisiä. Siinä on runsaasti mm. karoteenia, B- ja C-vitamiineja sekä kaliumia. Voikukkaa pidetään ruoansulatusta edistävänä yrttinä.

Mitä Voikukasta voi valmistaa?

Voikukkaa käytetään myös ihottumiin, kutinaan ja selluliitin hoitoon. Voikukan maitiaisnestettä voidaan käyttää ulkoisesti syylien hoitoon. Voikukan lehtiä voi lisätä salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin, kukista voi tehdä simaa, kaljaa ja viiniä tai niitä voi syödä sellaisenaan kiehautettuna tai hapatettuna.

Mitä osia Voikukasta voi syödä?

Voikukassa on paljon syötävää – oikeastaan kaikki sen osat voi syödä juurta myöten. Voikukkaa voi käyttää monella eri tapaa: keltaisista kukinnoista saa tehtyä esimerkiksi marmeladia ja vihreistä pikkunupuista kotimaisia “kapriksia”.

Mihin lajiin voikukka kuuluu?

Voikukat (Taraxacum) on asterikasveihin kuuluva kasvisuku.

Onko Voikukassa mettä?

Vaikka voikukka ei tarvitse hyönteispölytystä, se tuottaa silti runsaasti mettä ja on hyvä mehiläiskasvi.

Voiko Gerbiilille antaa voikukkaa?

Voikukkaa saa antaa hamsterille kukintoineen ja lehtineen.

Onko voikukka rikkaruoho?

Voikukka on monivuotinen kasvi, jota pidetään usein rikkaruohona. Tehokkaasti leviävän kasvin hävittäminen vaatii vaivannäköä.

Voiko voikukan varsia syödä?

Voikukan kaikki osat ovat syötäviä – paras keruuaika alkaa olla käsillä

Mikä on voikukan näköinen kukka?

Näköislajeja voikukalle ovat ainakin kesämaitiainen (Leontodon hispidus) ja yleisempi syysmaitiainen (Scorzoneroides autumnalis) sekä valvatit (Sonchus) ja keltanot (Pilosella ja Hieracium), jotka voikukan tapaisesti jakautuvat lukuisiin lajeihin ja ovat ensisilmäyksellä keskenäänkin kovin samannäköisiä.

Onko voikukka koiralle vaarallinen?

Voikukka on lähes täydellinen luontaistuote sekä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde koiralle kuin koiralle.