Miten hoitaa Mokkanahkaa?

Mokka ja nupukki ovat usein helpoimmin hoidettavat materiaalit. Karkeasti yleistettynä niitä tarvitsee hoitaa vain muutaman kerran kuukaudessa mokalle tarkoitetulla suihkeella. Mokkasuihkeella käsittelemisen lisäksi, kengille voidaan tehdä syväpuhdistus muutaman kerran vuodessa tai vieläkin harvemmin, tarpeen mukaan.

Miten puhdistaa mokkanahka?

Harjaa kengistä irtolika kenkäharjalla. Esikastele kengät kauttaaltaan vedellä. Sekoita mokkanahan puhdistusainetta 1,5 korkillista kahteen desilitraan vettä. Dippaa mukana tuleva harja puhdistusliuokseen ja saippuoi kengät. Huuhtele kengät kauttaaltaan juoksevan veden alla.

Voiko mokkaa värjätä?

Vaalea mokka on arka väri, ja kengissä erityisesti hankala. Mokkakivellä saa tahroja hyvinkin poistettua, mutta entä kun koko kenkä on jo muuttunut likaisen väriseksi? Mokkakenkiä voidaan värjätä niille tarkoitetulla aineella.

Pitääkö mokkanahka vettä?

Nahkakenkien pesu Jotkut nahat kuten esimerkiksi mokkanahka on erityisen herkkä joutuessaan kosketuksiin veden kanssa, joten mokkakenkien pesu tulee suorittaa erityisen huolellisesti, mikäli tavanomainen hoito ja puhdistus eivät auta.

Millä hoitaa keinonahkaa?

Puhdistus on hyvä aloittaa imuroinnilla, eli irtoroskien poistolla. Sen jälkeen pinnasta poistetaan rasvaisuus ja muu lika nahanhoitoon tarkoitetulla puhdistusaineella. Puhdistamisessa on hyvä apuväline pehmeä nahalle tarkoitettu harja.

Miten puhdistaa maalattu seinä?

Likaiset pinnat (rasva ja noki) puhdistetaan heikosti emäksisellä (pH 8–10) pesuliuoksella käyttäen apuna siivouspyyhettä, pesumoppia tai pesusientä. Jos pesuainetta käytetään runsaasti, maalipinta tulee huuhdella ja kuivata huolellisesti.

Voiko Mokkakengät pestä pesukoneessa?

Edes osittain nahkaisia tai mokkaisia kenkiä ei kannata pesukoneessa pestä, sillä pyykinpesuaine ja pitkä aika vedessä vaurioittaa nahkaa. On myös hyvä tiedostaa, että konepesu kuluttaa kenkiä joka pesukerta. Erityisesti kenkien liimaukset kärsivät konepesusta ja myös väri voi haalistua.

Miten puhdistaa maljakko?

Maljakon tai muun pinttyneen lasi- tai posliinipintaisen esineen saat helposti puhtaaksi laittamalle pohjalle ison ruokalusikallisen siivoussoodaa. Kaada päälle varovasti lämmintä vettä. Odota puoli tuntia ja harjaa Sporttipulloharjalla esine puhtaaksi.

Mitä on Mocca?

Arabica-kahvin syntysijoilla kasvaa edelleen Jemenin Mokkaa. Kahvi on saanut nimensä Mocha-nimisestä kaupungista. Saman tyyppistä kahvia kasvaa myös Etiopiassa ja siitäkin voi perustellusti kutsua Mokka-kahviksi. Kahvijuomana Mokka-kahvi on mokkapannulla eli mutteripannulla vamistettu espressonomainen vahva kahvi.

Mistä Nahkamaalia?

Joidenkin suutarien palveluihin kuuluu kenkien värjäys nahkamaalilla. Nahkamaalia myydään myös kuluttajien käyttöön, ja sitä saa ostettua muun muassa suutareilta, askartelutarvikekaupoista ja isoista marketeista.