Mikä takki syksyyn?

Valitse takki sään ja aktiviteetin mukaan: Kevytuntuvatakki viileään, ei sateiseen säähän. Kuoritakki tuuliseen ja sateiseen säähän, ulkoiluun ja retkeilyyn. Softshell-takki viileään, kosteaan ja tuuliseen säähän sekä urheiluun. Parkatakki kaupungille, perehdy takin materiaaliin ja eristävyyteen ennen hankintaa.

Mikä on Välikausitakki?

Mikä on välikausitakki Se on kevyempi takki kuin talvitakki, mutta paksumpi ja lämpimämpi kuin kevät- tai syystakki. Yleensä välikausitakit tulevat jo keväällä mutta nyt kun tikkitakit ja kevyet villakangastakit ovat suosittuja, välikausitakit tulivat meille elo-syyskuussa.

Mitä softshell takin alle?

Softshell-takkia ostaessa kannattaa huomioida, että takin alle on mahduttava ohut alusasu sekä lämmin lämpökerrasto. Niiden avulla lapsesi voi käyttää takkia useissa eri lämpötiloissa.

Mitä tarkoittaa tekninen takki?

Mitä tarkoitetaan teknisillä vaatteilla? Teknisistä vaatteista puhuttaessa tarkoitetaan vaatteita, jotka on valmistettu tietyistä materiaaleista, ja jotka on esi- ja jälkikäsitelty, jotta niihin saadaan tarvittavia ominaisuuksia.

Mikä on parka takki?

Nykysuomessa sana parka merkitsee raukkaa ja poloista, mutta parkaan voi yllättäen törmätä myös vaatekaupassa. Parka-sanan synonyymitkin tarkoittavat usein paitsi poloista myös vaatekappaleita, mutta heikkoja ja huonoja vaatteita kuten kuluneita päällysvaatteita tai riepuja ja rättejä.

Missä asteessa toppatakki?

Useimmiten toppatakin pesulämpötila on 40 astetta. Pese paksut toppavaatteet väljässä vedessä ja kevyellä linkouksella. Käytä pesuun maltillinen määrä mietoa, valkaisuaineetonta pesuainetta ja jätä huuhteluaine pois. Kuivata ilmavasti rutikuivaksi.

Mitä eroa on Kuoritakilla ja softshell Takilla?

Kuorivaatteet ovat vedenpitävää materiaalia ja tarkoitettu pääosin sateella ulkoiluun, kun softshell-vaate yleensä pitää jonkin verran vettä, mutta kastuu lopulta. Softshell-housut ja takit soveltuvatkin kuorivaatetta paremmin sateettoman sään liikkumiseen tehokkaamman hengittävyytensä ansiosta.

Mitä tarkoittaa käsite Gore-tex?

Gore-Tex on vedenpitävien ja hengittävien kankaiden tekniikan tunnetuin merkki. Gore-Tex on ePTFE-kalvo (polytetrafluorietyleeni), joka laminoidaan kankaan sisäpinnalle (2L) tai kahden kankaan väliin (3L). Gore jakaa kankaat kolmeen eri ryhmään käytön ja toiminnan mukaan: Gore-Tex, Gore-Tex Pro ja Gore-Tex Active.

Mikä on kuoritakki?

Kuoritakki on nimensä mukaisesti uloin kuori, joka suojaa sateelta, tuulelta ja lialta. Kuoritakki on kehitetty suojaamaan vaihtelevilta sääolosuhteilta ja takin alla olevia kerroksia voi mukauttaa säähän tai aktiviteettiin, jolloin vaatetta on aina sopivasti ja uloin kerros suojaa kaikissa säätiloissa.

Onko polyesteri takki lämmin?

Keinokuitutakki ei ole yhtä lämmin kuin vastaava untuvatakki, joten se soveltuu untuvatakkia paremmin käytettäväksi myös lämpimämmällä kelillä. Hyvän kosteudensietokykynsä vuoksi keinokuitutakki soveltuu monipuoliseen käyttöön myös märällä kelillä sekä korkeamman intensiteetin aktiviteeteissa.