Miten pitää nahkakengät hyvänä?

Harjaa lika ja pöly pois. Väritön kenkävoide ja pikavoiteet sopivat vähän käytetylle kengälle. Käytä kuluneelle kengälle värillistä nahkakiilloketta. Levitä hoitoaineet puhtaalle ja kuivalle pinnalle pyörivin liikkein. Käytä sientä, harjaa tai liinaa. Anna kengän kuivua hetki.

Millä nahkakengät kannattaa suojata?

Parhaan suojan nahkakengillesi saat kenkävoidetta ja -vahaa käyttämällä. Kenkävoide kosteuttaa, ravitsee ja suojaa kosteudelta ja lialta siinä missä vaha tuo suojaa kolhuilta ja naarmuilta.

Miten pehmentää nahkakengät?

Laita kengät pakastimeen (tai ulos pakkaseen kun on talvi) yön yli. Vesi laajenee kun se jäätyy, ja siten pussi suurenee ja venyttää kenkää vähitellen joka kerta kun toistat tämän. Toinen vastaavanlainen keino venyttää kenkiä on käyttää niitä tunti, pari kerrallaan.

Miten saa nahkakengät venymään?

Kostuta kenkä nesteellä ja pistä jalkaasi, jolloin nahkakenkä muotoutuu jalan mukaan. Venytysnesteet ovat alkoholipohjaisia ja neutraloivat nahan parkitsemisen. Sen vuoksi nahka pehmenee helposti muokkautuvaksi. Yleensä nahkaisia kenkiä voi venyttää noin puoli numeroa, pehmeämpiä nahkoja enemmänkin.

Kestääkö nahkakengät vettä?

Vesi on kaikkein haitallisin nahkakengille, sanoo jalkinekoulutuksen vastuuopettaja Pia Mäki-Turja Ammattiopisto Tavastiasta. Nahkakenkiä tai varsinkaan nahkapohjaisia kenkiä ei ole hyvä käyttää sateella, mutta jos ne sattuvat kastumaan, niiden kuivaamisen kanssa on oltava erityisen tarkkana.

Saako nahkakengät kastua?

– Sinänsä nahka voi kyllä kastua, jos se pääsee kuivumaan oikein. Kuivattamista varten kengän sisään voi kääriä esimerkiksi sanomalehdestä tehtyjä tolloja, Paljakka vinkkaa. Kosteita kenkiä ei Paljakan mukaan kannata ikinä kuivattaa lämpöpatterin päällä. – Vanhan sanonnan mukaan ”missä voi sulaa, siinä nahka palaa”.

Voiko nahkakenkiä korjata?

Jos kyseessä on nahkakenkä, pystyy repeämän korjaamaan helposti liimaamalla ja tikkaamalla. Nykyisin kenkäkaupoissa on myynnissä myös nahkakenkiä, joiden nahkakerros on niin ohut, ettei korjaus välttämättä onnistu.

Voiko kengät pestä 40 asteessa?

Voit pestä kengät yksinään tai yhdessä muiden vaatteiden kanssa. Sopiva lämpötila on yleensä 30 – 40 astetta. Jos käytät pesuainetta, valitse pH-arvoltaan mahdollisimman neutraali (7) pesuaine.

Voiko nahkakengät pestä pesukoneessa?

Kengät voi pestä pesukoneessa jos ne on valmistettu kankaasta eikä niissä ole herkästi irtoavia koristeita. Esimerkiksi juoksulenkkarit sekä kangastennarit ja kangaskengät voi pestä pesukoneessa melko huoletta. Nahka- ja mokkakenkiä sen sijaan ei koskaan tulisi pestä pesukoneessa!

Saako kantapää liikkua kengässä?

Kengän tulisi pysyä jalassa kantapään ja jalkapöydän kohdalta ja varpaiden tulisi olla täysin vapaana. Kantapää voi hieman liikkua kengässä, mutta ei saa hölskyä – koska tällöin kenkä alkaa hiertää. Nauhoilla voi hieman hienosäätää liikettä vähemmäksi.