Miten pitää huolta Nahkakengistä?

Harjaa lika ja pöly pois. Väritön kenkävoide ja pikavoiteet sopivat vähän käytetylle kengälle. Käytä kuluneelle kengälle värillistä nahkakiilloketta. Levitä hoitoaineet puhtaalle ja kuivalle pinnalle pyörivin liikkein. Käytä sientä, harjaa tai liinaa. Anna kengän kuivua hetki.

Saako kenkä puristaa?

Kaikkein tärkeintä on mukavuuden tunne, mutta monet asiakkaat hämääntyvät myös kenkien kokoluokituksista. – Kenkä ei saa puristaa mistään paikasta, vaikka se saa olla napakka. Kokoihin ei kannata luottaa, koska eri valmistajilla koot voivat vaihdella suuresti.

Miten saada kengät muotoutumaan?

Uusi kenkä muotoutuu käyttäjänsä jalkaan ajan myötä, mutta kengän asettumista muotoonsa voi nopeuttaa sitä kosteuttamalla. Kengän voi Heiskasen mukaan kosteuttaa, laittaa jalkaan ja antaa kuivua jalassa. Toinen vaihtoehto laittaa kenkä lestiin, kääriä se märkään pyyhkeeseen ja antaa sen kuivahtaa.

Milloin kenkä on liian iso?

Jos varvas osuu kengän kärkeen, se on liian pieni. Jos kenkä hölskyy jalassa, se on usein liian suuri, mutta kokoa voi muokata sopivammaksi erilaisilla pohjallisilla. Nahka on joustava materiaali, ja leveyttä ja korkeutta siihen saattaa tulla, jos jalka venyttää sitä. Pituutta kenkään ei kuitenkaan tule lisää.

Kestääkö nahka kosteutta?

Nahkakenkiä tai varsinkaan nahkapohjaisia kenkiä ei ole hyvä käyttää sateella, mutta jos ne sattuvat kastumaan, niiden kuivaamisen kanssa on oltava erityisen tarkkana. – Kastuneet nahkakengät kuivuvat parhaiten tavallisessa huoneilmassa. Saunassa tai patterilla kuivatettaessa nahka kuivuu liian nopeasti.

Millä putsata nahkakengät?

Neutraalit pesuaineet, kuten mäntysaippua, tai öljyä sisältävät pesuaineet sopivat hyvin nahkajalkineiden puhdistukseen. Kengät voidaan pestä myös koneessa 30-40 asteessa ilman linkousta. Nahkakenkiä pestäessä täytyy myös muistaa, että alkaliset eli emäksiset pesuaineet on ehdottomasti kielletty.

Saako kantapää nousta kengässä?

Varpaiden pitää päästä koukistumaan, ojentumaan ja harottumaan kengän sisällä. Kantapää ei saa nousta kävellessä ylös kengässä.

Paljonko Käyntivaraa kenkiin?

Yleinen ohje on, että aikuisten kenkiin kannattaa jättää varpaiden eteen käyntivaraa noin 1,2 cm. Käyntivaran jättäminen on tärkeää, sillä kun kävellessä varpaat taipuvat, ne myös liukuvat kengässä hiukan eteenpäin.

Mitä tehdä jos kenkä hiertää?

Jos kantapää hölskyy Kantapää voi hölskyä esimerkiksi korkokengässä. Silloin voi kokeilla kengän sisään liimattavia sukansuojia. Suoja tulee kengän takaosaan aivan kengän yläreunaan, jolloin suoja tiivistää kantapäätä kolmesta kohtaa, ja kantapää pysyy paremmin kupissaan.

Millä venyttää kenkää?

Kostuta kenkä nesteellä ja pistä jalkaasi, jolloin nahkakenkä muotoutuu jalan mukaan. Venytysnesteet ovat alkoholipohjaisia ja neutraloivat nahan parkitsemisen. Sen vuoksi nahka pehmenee helposti muokkautuvaksi. Yleensä nahkaisia kenkiä voi venyttää noin puoli numeroa, pehmeämpiä nahkoja enemmänkin.