Miten saada Alaselkäkipu pois?

Pitkittyvän selkäkivun hoidossa on hyötyä yleiskuntoa ja lihasvoimaa parantavasta aktiivisesta harjoittelusta. Terapeuttista harjoittelua ohjaa fysioterapeutti. Käytä kipulääkettä jaksottaisesti kivun voimakkuuden mukaan. Lääkärisi ottaa lääkehoitosi valinnassa huomioon lääkkeiden haittavaikutukset ja riskit.

Mikä liikunta auttaa Selkäkipuun?

Kun selkäkipu yllättää, voivat alkuun liikkuvuusharjoitukset auttaa lievittämään lihasjännitystä ja ylläpitämään selän liikkuvuutta. Kävelyä, pyöräilyä, uintia ja muuta kevyttä liikuntaa voi harrastaa heti, kun se tuntuu hyvältä.

Voiko välilevyn pullistuma parantua itsestään?

Suurin osa välilevyn pullistumista paranee ajan myötä itsestään. Vain harvoin tarvitaan leikkausta.

Miten parantaa välilevyn pullistuma?

Valtaosa välilevyn pullistumista eli välilevytyristä paranee itsekseen ajan kanssa. Jos vaiva haittaa arkeasi, hakeudu selkäortopedin arvioon. Hoidoksi riittävät usein liikuntaharjoitukset fysioterapeutin opastuksella. Joskus harkitaan leikkausta, jossa tyrä poistetaan.

Miten kannattaa nukkua alaselkäkivun kanssa?

Nuku selälläsi, tyyny polvien alla. Se vähentää lanneselän notkoa ja painetta ristiselässä. Mitä suurempi notko, sitä korkeamman tyynyn tarvitset ojentamaan lanneselän notkoa. Jos haluat maata kyljelläsi, laita tyynyn polvien väliin.

Saako alaselkää hieroa?

Saa, mutta ei voimallisesti. Ja jos kipu säteilee pakaroihin tai alaraajoihin, hierontaa kannattaa välttää. Jos on säteilevää kipua tai puutumista taikka jatkuvaa leposärkyä yölläkin, pitää lähteä lääkäriin, ei hierojalle.

Voiko selkäkivun kanssa urheilla?

Voimakkaammissa pitkittyvissä selkäkivuissa tulee selvittää, ettei kivun taustalla ole vakavaa muuta hoitoa vaativaa sairautta. Raju treeni selkäkivun alkuvaiheessa voi pahentaa kipua. Kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä, pyöräilyä ja uintia voi harrastaa heti alusta alkaen.

Miten kauan selkäkipu kestää?

Selkäkipu voidaan myös keston perusteella jakaa kolmeen pääluokkaan: akuutti eli lyhytkestoinen selkäkipu (kesto alle kuusi viikkoa) subakuutti eli pitkittyvä selkäkipu (kesto 6–12 viikkoa) krooninen eli pitkäaikainen selkäkipu (kesto yli 12 viikkoa).

Mikä auttaa kovaan selkäkipuun?

Kipulääke hoitaa akuuttia selkäkipua Tavallisen äkillisen selkäkivun hoitoon voi käyttää parasetamolia, tulehduskipulääkettä tai paikallisesti käytettävää kipugeeliä. Lämpöhoito, kuten lämmitettävä kauratyyny, voi auttaa selkäkivussa ja parantaa toimintakykyä.

Mistä tietää että on välilevyn pullistuma?

Välilevyn pullistuman oireena on tyypillisimmillään alaselän kipu, joka säteilee toiseen jalkaan ja aiheuttaa raajassa puutumistuntemuksia. Akuuteissa tilanteissa välilevyn pullistuman aiheuttamat oireet johtuvat välilevyn happaman sisäosan painumisesta hermojuurta vasten.