Montako litraa Koulureppu?

Selkäliiton viisi vinkkiä reppuostoksille: 1. Älä osta pienelle koululaiselle liian suurta reppua. Reppu sisältöineen saisi painaa korkeintaan 15 prosenttia nuoren omasta painosta. Noin 10–15 litran reppu on tilavuudeltaan sopiva pienelle koululaiselle.

Mitä tarkoittaa reppu?

Reppu, selkäreppu on selässä kannettava kuljetusväline. Reppu on suunniteltu helpottamaan tavaroiden kantamista. Se myös mahdollistaa suurempien painojen kuljettamisen kuin mitä on käsin kannettavissa.

Minkä kokoinen reppu Ekaluokkalaiselle?

Ekaluokkalaisen ei onneksi tarvitse kantaa juurikaan kirjoja edestakaisin koulun ja kodin välillä. – Reppu, johon mahtuu A4-kokoinen kirja tai vihko, riittää. Jos reppu on tilavuudeltaan kovin iso, kirjat ja muut tavarat valuvat sen pohjalle, ja repun painopiste on liian alhaalla.

Minkä kokoinen reppu päiväretkelle?

Lyhyelle päiväretkelle riittää 20–40 litran kokoinen reppu. Tämä koko voi myös olla sopiva retkeilevälle pienelle lapselle. Pitkälle kokopäiväretkelle n. 40–45 litran reppu.

Voiko käsimatkatavara olla reppu?

Reppu on usein loistava vaihtoehto käsimatkatavaraksi lentokoneeseen muunneltavuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta. Repun saa helposti mm. pakattua pienempään tilaan, toisin kuin esimerkiksi kovan lentolaukun.

Mitä ekaluokkalaisen reppuun?

Penaali (lyijykyniä, teroitin, pyyhekumi, viivotin) geelikyniä, tarroja, tusseja ja muita hömpötyksiä oman maun mukaan. Kansio monisteille (esim. kulmalukkokansio tai muovitasku) Kotiavaimet & joku avaimenperä jolla saa esim. Vesipullo. (Bussikortti) (Puhelin) Sateenvarjo.

Mitä on Reppureissaus?

Reppureissulla tarkoitetaan yleisesti ottaen matkaa, jossa vaihdetaan maisemaa vähän väliä, yritetään pitää reissubudjetti maltillisena ja kannetaan matkatavarat käytännöllisyyssyistä rinkassa.

Kuka on keksinyt repun?

Bergans Reput – Bergansin historia sai alkunsa vuonna 1908, jolloin Ole F. Bergan keksi kantorinkan yksinkertaisin välinein. Hänen toiveensa oli yhdistää toiminnallisuus, käyttömukavuus ja laatu, ja tämä elää vielä tänäkin päivänä.

Minkä kokoinen rinkka Reppureissulle?

Pitkälle reppureissulle lähtiessä hyvät ohjekoot ovat miehille 70–80 ja naisille 60–65 litraa. Lopuksi voi miettiä rinkan materiaalivalintaa. Varsinkin pidemmälle reissulle kannattaa valita rinkka, joka kestää kovaakin kulutusta. Varsinaista huoltoa ei tarvitse tehdä, vaan laadukas materiaali kestää sellaisenaan.

Miten valita oikean kokoinen reppu?

Yhteenvetona reppujen koosta voisi kerrata, että isoimmissa repuissa on suunniteltu kantolaite painavammalle kuormalle ja kantomukavuus paranee. Pienimmät reput ovat käteviä, kun haluat säästää painoa ja liikkua urheilullisemmin. Retkikäyttöön naisille hyvä koko on 20-30 litraa ja miehille 25-35 litraa.