Onko tilitapahtumat sama kuin tiliote?

Tiliotteeksi ei käy tilitapahtumat tai pankkiautomaatista tulostettu kuitti, vaan tarvitaan pankin virallinen tiliote. Tiliote tarvitaan jokaisen toimeentulotukiperheenjäsenen kaikista käytössä olevista tileistä, myös ulkomaisista.

Miksi pankki pyytää tiliotteet?

Pankki haluaa myös varmistaa lainanmaksukykysi, eli he pyytävät sinulta jonkinlaista todistusta tuloistasi. Osa pankeista haluaa kaikki tiliotteet useilta kuukausilta, osa viimeisimmän palkkatositteen ja osalle riittää viimeisen kuukauden tiliote tililtä, jolle palkkasi tulee.

Mikä on konekielinen tiliote?

Konekielinen tiliote sisältää samat tiedot kuin paperinen tiliote. Lisäksi se sisältää SEPA- maksujen lisätietoja, joita ei välity paperitiliotteella. Konekielinen tiliote muodostetaan pankkipäivittäin tai kausitiliotteena asiakkaan valinnan mukaan.

Miten otan tiliotteen OP?

Kirjaudu OP -mobiiliin. Valitse tili, jonka tiliotteita haluat tarkastella. Siirry Tilin asetuksiin ratas-ikonin kautta. Valitse Tiliote . Valitse minkä vuoden tiliotteita haluat tarkastella. Valitse minkä kuukauden tiliotteita haluat tarkastella. Tiliote aukeaa pdf-muodossa.

Saako pankki seurata tilitapahtumia?

Pankki voi kysyä asiakkaalta yksityiskohtaisiakin tietoja vaikkapa tämän sidonnaisuuksista tai rahan alkuperästä. Pankki huomaa epätavalliset tilitapahtumat myös esimerkiksi silloin, kun asiakkaan luottokortti on päätynyt vääriin käsiin.

Paljonko tilillä saa olla rahaa että voi hakea toimeentulotukea?

HU: 2000 euroa tilillä estää toimeentulotuen – asunnon omistava voi silti nostaa tukea.

Saako pankki katsoa tilitietoja?

Pankkisalaisuus estää tilitietojen levittämisen. Viranomainen voi kuitenkin tarvittaessa tutkia tietoja jopa tilinomistajan tietämättä. Pankkisalaisuus pitää huolen, että tilitietoja ei levitetä ihan jokaiselle. Pankki on kuitenkin velvollinen luovuttamaan asiakastietoja viranomaisille.

Saako pankki tietää muista lainoista?

Kun siis kysymys kuuluu, että ”näkeekö pankki kaikki luotot”, vastaus on: ei näe. Se mitkä lainat pankki saa selville, on sinusta itsestäsi kiinni. Nykyiset lainat kannattaa (ja pitää) ilmoittaa rehellisesti, niin voit saada uuden lainan ja maksaa sillä vanhat kalliimmat luottosi pois.

Onko pankin kyselyyn pakko vastata?

Viime aikoina verkkopankkeihin siirtyneet kyselyt ovat aiheuttaneet asiakkaissa hämmennystä. Finanssivalvonnan mukaan vastaamisesta voi kieltäytyä, mutta tästä voi seurata jopa asiakassuhteen irtisanominen. Rahanpesulain mukaan pankki voi kieltäytyä asiakkuudesta, jos asiakkaasta ei saada riittävästi tietoa.

Mikä on virallinen tiliote?

Tiliote on vakiomuotoinen, virallinen dokumentti tilitapahtumista, johon on koottu kaikki tiliin kohdistuvat tulot ja menot. Tiedot maksutapahtumista annetaan tiliotteen muodossa pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, jos tilillä on tapahtumia.