Onko toisen pankkikortin käyttö rikos?

”Kortin luovuttaminen toiselle on korttiehtojen vastaista, eli sopimusrikkomus. Toisen henkilön kortin käyttäminen saattaa täyttää maksuvälinepetoksen tunnusmerkit, eli olla rikos”, Samuli Pehkonen tarkentaa.

Paljonko OP kortti maksaa?

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut ja yksi kortti ovat maksuttomia. Muille asiakkaille OP Debit -kortin hinta on 2,75 euroa kuukaudessa. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat päivittäispalvelut eli käyttötilin, op. fi-palvelun, OP-mobiilin ja OP Debit -kortin yhteensä 3,95 eurolla kuukaudessa.

Mistä näkee pankkikortin Pin-koodin OP?

Voit tarkistaa unohtuneen tunnusluvun (PIN-koodin) itse helposti ja maksutta kirjautumalla op. fi-palveluun tai OP-mobiiliin. Valitse Rahat-kohdasta Omat kortit ja sieltä kortti, johon tarvitset tunnusluvun ja siirry kortin asetuksissa kohtaan Tarkista tunnusluku. Voit tarkistaa tunnusluvun aina tarvittaessa.

Saako pankkikortin luovuttaa toiselle?

Tunnusluku on aina henkilökohtainen samoin kuin koko maksukortti. Maksukorttia ei koskaan saa luovuttaa toiselle henkilölle.

Mikä on maksuväline petos?

Maksuvälinepetoksella tarkoitetaan maksuvälineen käyttämistä ilman sen laillisen haltijan lupaa, lupaan perustuvan oikeuden ylittäen tai muuten ilman laillista oikeutta, sekä maksuvälineen tai maksuvälinelomakkeen luovuttamista toiselle ilman laillista oikeutta saattaakseen sen käytettäväksi.

Voiko toisen pankkikortin sulkea?

Jos kortin omistaja ei pysty itse soittamaan OP Sulkupalveluun, voi esimerkiksi hänen läheisensä tai viranomainen sulkea kortin.

Voiko debit kortilla ylittää tilin?

Maksukortilla voit maksaa ostokset suoraan tililtäsi. Korttisi tarkistaa aina tilisi katteen, joten et voi ylittää tiliäsi.

Voiko ulkomailla maksaa pankkikortilla?

Pankkikortti (Debit tai Visa Electron) toimii myös ulkomailla. Muista määrittää vain korttisi maarajaus sopivaksi Nordean verkko- tai mobiilipankissa. On hyvä huomata, että useasti hotellit ja autovuokraamot hyväksyvät vain luottokortin maksuvälineeksi, joten myös se kannattaa varata matkalle aina mukaan.

Voiko OP pankkikorttia käyttää ulkomailla?

Kortti on käteistä kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto ulkomailla. OP:n Visa ja Mastercard -kortit toimivat luotettavasti kaikkialla.

Onko tunnusluku sama kuin PIN-koodi?

Korttiin liittyy aina tunnusluku eli PIN-koodi, jolla voit vahvistaa ostokset kaupan kassalla ja saat nostettua käteistä automaatista.