Pitääkö korvakorut ottaa yöksi pois?

Myös korvakorut olisi hyvä ottaa pois nukkuessa ja antaa korvan hengittää vapaasti, varsinkin jos käyttää nappikorvakoruja. Siinä säästyy myös ikäviltä painaumilta ja ei-toivotuilta tulehduksilta. Samalla voi tarkastella korun kuntoa. Kaikki esineet kuluvat ajan myötä, niin myös korut.

Milloin harjoitus korvakorun voi vaihtaa?

Rei’ityskorvakorua tulee käyttää reiän koko parantumisajan, eli noin kuusi viikkoa. Jos korvakoru vaihdetaan, ennen kuin reikä on täysin parantunut, kasvaa infektioiden ja allergisten reaktioiden riski.

Miksi korvakorut haisee?

Jos korvakorun lukosta löytyy vaaleaa tai harmahtavaa ryönää, kyse on kuolleista ihosoluista, ihon öljyistä sekä kauneus- ja hiustuotteista, jotka eksyvät korvan alueelle. Kun bakteerit eksyvät samalle alueelle, korvasta löytyvä ryönä alkaa haista.

Minkä ikäinen pitäisi olla että saa korvakorut?

– Ikärajamme on suurin piirtein seitsemän vuoden kohdalla. Mutta jos sitä nuorempi lapsi on oikein reipas ja haluaa korvakoruja kovasti, olemme ne tehneet, Milla Vartiainen kertoo. Vartiaisen mukaan tärkeintä on lapsen oma motivaatio. Pienille lapsille ja vauvoille korvakoruja ei laiteta.

Voiko korun kanssa mennä suihkuun?

Saako korujen kanssa mennä uimaan? Korujen kanssa kannattaa välttää uimista, saunomista tai suihkussa käymistä.

Voiko Korviksilla nukkua?

Milloin voit nukkua ilman korvakoruja? Jos olet tehnyt reikiä korvanlehdiin, suosittelemme, että pidät korvakorut sisään 6 viikkoa. Jos korvan rustossa on tehty reikiä, suositus on vähintään 12 viikkoa. Sen jälkeen voit helposti nukkua ilman korvakoruja.

Voiko korvakorut vaihtaa heti?

Pitäisikö korvakoru ottaa pois joka päivä? Kun lävistys on parantunut, voit vaihtaa korua niin usein kuin haluat.

Saako Korvisten oton jälkeen saunoa?

Vältä uimista ja seisovassa vedessä oleskelua sekä saunaa 4 viikkoa lävistyksen oton jälkeen.

Millä voi puhdistaa Korvareiät?

Puhdista korvareikä kahdesti päivässä. Jos reiästä tulee eritettä, hoida korvalehteä lämpimällä, suolaisella vedellä. Käännä korvakorua reiässä varovasti puhdistaessasi sitä. Kuivata lävistys hellävaroen puhtaalla paperipyyhkeellä puhdistuksen jälkeen.

Saako hoitajalla olla korvakorut?

Korvakoruja on pidetty hoitotyössä iät ja ajat, mutta vasta muut lävistykset ovat herättäneet keskustelun mahdollisista riskeistä. Esimerkiksi navassa tai muualla piilossa oleva lävistys ei ole riski, koska lävistyskohta on suojavaatteiden peitossa.