Pitääkö korvakoruja pyöritellä?

Pitääkö korvakoruja pyöritellä? Korvakoruja ei tarvitse eikä kannata pyöritellä, korvakorujen pyörittely saattaa viedä korvareikään bakteereja ja aiheuttaa tulehduksen. Iho ei jää kiinni korvakoruun vaikka niitä ei pyörittelisi.

Voiko korvakorujen kanssa nukkua?

Nukkumaan mennessä korut on hyvä ottaa pois. Korvakoruissa yleistä onkin, että korun runko vääntyy tai elää käytössä. Mikäli sinulla on tapana nukkua korut yllä, voi helposti korun rikkoutuminen yllättää, sillä esimerkiksi pää on hyvin raskas ja voi vääntää unien aikana korvakorujen runkoa.

Milloin voi olla ilman korvakoruja?

Jos korvan rustossa on tehty reikiä, suositus on vähintään 12 viikkoa. Sen jälkeen voit helposti nukkua ilman korvakoruja.

Kannattaako korvakorut ottaa pois yöksi?

Myös korvakorut olisi hyvä ottaa pois nukkuessa ja antaa korvan hengittää vapaasti, varsinkin jos käyttää nappikorvakoruja. Siinä säästyy myös ikäviltä painaumilta ja ei-toivotuilta tulehduksilta. Samalla voi tarkastella korun kuntoa. Kaikki esineet kuluvat ajan myötä, niin myös korut.

Miksi Korviksia ei saa ampua?

Tärkeimpänä ja kammottavimpana asiana: laitteita, joita käytetään reikien ampumiseen, ei pystytä kunnolla puhdistamaan ja niitä ei siis voi steriloida. Tulehtumisriski on suuri, sekä myös kaikenmaailman pöpöjen siirtyminen asiakkaalta asiakkaalle on täysin mahdollista.

Miksi korvakorut haisee?

Jos korvakorun lukosta löytyy vaaleaa tai harmahtavaa ryönää, kyse on kuolleista ihosoluista, ihon öljyistä sekä kauneus- ja hiustuotteista, jotka eksyvät korvan alueelle. Kun bakteerit eksyvät samalle alueelle, korvasta löytyvä ryönä alkaa haista.

Miksi korvakorut tummuu?

Ajan myötä hopeaesineet tummuvat. Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hopean reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo vaikuttaa hopean tummumiseen.

Kauanko Korvalävistys paranee?

Lävistyksen paranemisaika voi olla kaikkea 2 – 12 kuukauden väliltä, riippuen lävistyksestä sekä hoito-ohjeiden noudattamisesta. Jos liian lyhyt koru puristaa ihoa paranemisaikana, käänny aina lävistäjäsi puoleen korun vaihtoa varten.

Minkä ikäisenä reiät korviin?

Reiät voi Suomessa laittaa korviin minkä ikäiselle lapselle vain. Sitä ei mikään laki säädä. Korvakoruja varten korvia rei’ittävillä paikoilla on kuitenkin omia käytäntöjään. ”Meillä lapsen pitää pystyä itse ymmärrettävästi kertomaan haluavansa reiät.

Voiko korvakorut vaihtaa heti?

Pitäisikö korvakoru ottaa pois joka päivä? Kun lävistys on parantunut, voit vaihtaa korua niin usein kuin haluat.