Voiko silkkiä pestä?

Jos hajut eivät lähde tuuletuksella, silkki on ollut pidempään yhtäjaksoisessa käytössä, tai silkkiin on tullut likaa, on aika pestä silkkivaate. Tuotteiden pesu tapahtuu käsin tai pesukoneen 30°C käsin- tai silkinpesuohjelmalla hyvin kevyellä linkouksella.

Miten silkkiä hoidetaan?

Suosittelemme silkille hellävaraista pesua silkinpesuaineella väljässä viileässä vedessä. Silkkivaatteet kannattaa pestä nurin käännettyinä ja erillään muusta pyykistä, jotta värit säilyisivät tasaisina. Herkkänä luonnonmateriaalina silkki kestää huonosti kemikaaleja, kuten hajuvesiä ja hiuslakkoja.

Miten hoidat silkkiä?

veden tulee olla kylmää tai haaleaa korkeintaan +35℃. Silkkiä ei saa hangata pesussa; kevyt puristelu riittää. Pesun jälkeen vaate huuhdotaan hyvin. Silkkivaatetta ei saa kuivata auringossa eika lähellä lämpöpatteria tms.

Voiko silkkiä höyryttää?

Silkki silitetään kosteana 110 asteen lämmöllä (yksi piste) tai höyrytetään. Höyrytyksessä kannattaa olla tarkkana, sillä tuotteen kostuttaminen saattaa jättää silkkikankaalle pisarajälkiä. Varmista siis että höyrytin on riittävän lämmin ja suuntaa ensimmäiset höyryt pois päin tuotteesta.

Miksi silkki on kallista?

Silkin korkean hinnan taustalla on ennen muuta silkin monimutkainen ja aikaa vievä valmistus- ja käsittelyprosessi. Silkin valmistukseen tarvitaan ensimmäisessä vaiheessa silkkiperhosen munien ja koteloiden tuotantoa sekä mulperipuiden viljelyä.

Miten poistaa tahra silkistä?

Silkin tahranpoisto Tarkista ennen pesua, onko vaatteessa tahroja ja tee tahranpoisto samalla tavalla kuin villavaatteille. Käytä Marseille-saippuaa joko veteen liuotettuna tai hiero saippuaa kostella silkille. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja hiero tahraa hieman.

Onko silkki sähköistä?

Silkki ja viskoosi ovat alushameen materiaaleina hyviä, koska ne eivät sähköisty yhtä paljon kuin tekokuidusta valmistetut. Luonnonkuiduista valmistetut vaatteet ovat kylmillä säillä parhaita.

Missä silkkiä tuotetaan?

Suurimpia silkin viljelymaita ovat Kiina (yli 50 %), Japani, Intia, Korea ja Brasilia. Euroopassa silkkiä viljellään vain vähän. Kiina on myös maailman tärkein silkkilankojen valmistaja. Myös muissa Aasian maissa ja Euroopassa valmistetaan silkkikankaita.

Onko silkki lämmin?

Silkki on lämpimällä säällä viileä ja viileällä säällä lämmin materiaali, joten se sopii kaikkiin vuodenaikoihin.”

Miten tunnistaa silkki?

Kuten nimestä voi päätellä, ota muutama lanka ja polta ne liekillä. Aito silkki haisee palaneilta hiuksilta, liekki on näkymätön ja se lakkaa palamasta, kun liekki otetaan pois. Keinotekoisella tulee liekki ja palaneen muovin haju. Toinen tapa, jolla myyjät huijaavat, on käytetyn silkin laatu ja paksuus.